Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mam maly problem!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam maly problem!

Sluchajcie kupilem wzmacniacz i mam tam podbicie basu przy nim od 0-6-12db no i jeszcze do tego pilocik z pokrentlem do podbicia od 0-12db, problem jest taki ze jesli mam na wzmacniaczu ustawione 12db i krece tym pilocikiem to niema praktycznie roznicy, a gdy wezme na wzmaku 0db i krece tym pilocikiem to slychac ruznice w basie, czy to jest normalne czy moze ten pilocik cos szwankuje?
    wzmacniacz Peiying Py-2h30r i szkrzyna bassowa z głosnikiem JBL Gto 1202D

A jak masz ustawione +12dB to kręcisz pilotem w dół czy jeszcze chcesz w górę??

Skomentuj

no na wzmaku mam 12db i krece w gore i w dol to niema zadnej ruznicy a jak ustawie na wzmaku 0db albo 6 db to jest ruzniaca wiesz jak przykrece do 0 db na pilocie to niema praktycznie basu a jak podkrece do 12 db to jest bas ale czy to normalne jak mam na wzmaku 12db i jak krece na pilocie to musi byc jakas ruznica czy niemusi byc slychac tej ruznicy ??

Skomentuj

widocznie przy max podbiciu już na wzmaku nie ma dalszej regulacji. chcesz regulować pilotem to ustaw 0 albo 6 i już. milion pięćset dwa dziewięćset dB basu nie uzyskasz.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez adiirl
          czy to jest normalne czy moze ten pilocik cos szwankuje?
          to nie normalne - podbijać o 12hz i chcieć więcej

Skomentuj

dobra juz wiem o co biega maksymalne podbicie basu jest 12db a moge sobie ustawic 12db na wzmaku wtedy niebede mogl juz nic zrobic pilotem a jesli ustawie 0db na wzmaku wtedy sobie manualnie reguluje. czyli taki wniosek z tego ze 12db na wzmaku albo 0db na wzmaku i reguluje sobie pilocikiem :)

Skomentuj

Temat rozwikłany,zamykam.

Skomentuj

Czaruję...
              X