już problem rozwiazany :mrgreen: jednak tak jak Paweł S mówił wina tkwiła w kablach załozyłem może przesadnie 50mm2 ale przynajmniej bede miał na przyszłosc :smile: po podłaczeniu wszystkiego moge smiało polecic ten wzmacniacz PY A4E76R jest to chyba jeden z lepszych wzmaków oczywiscie nowych w tej cenie!!! oczywiscie trzeba miec odpowiednie okablowanie :wink: aklualnie napedza mi dwa suby pyle PLW10BL i wzmak jest sciszony na minimum to i tak za dużo mocy jak na te dwa suby zobaczymy co bedzie jak podłacze dwa buszmeny :razz:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przygasajaca dioda na wzmaku
Collapse
X
-
tez zastanawiałem sie nad tym STX ale znajomy robił pomiary i powiedzał tak szału niema lecz wart jest tych pieniedzy ja mojego buszmena musze miec pogłaczonego kazda cewke pod jeden kanał bo wzmak niestety nie stabilny w mostku 2Ohm a mam takie dwa wiec wszystkie kanały obciążone też wolał bym zeby grały w 2Ohm ale mysle jak wszystko juz zmatuje to bedzie to dobrze grało no i kondesator musze kubic tylko zastanawiam sie jaki przegladałem pewna strone i taki wpadł mi w rece
http://www.audiosklep.pl/boss-audio-...-f-p-2037.html chce taki duży bo mysle ze pójdzie podlaczyc pod niego 3 wzmaki bo taki mam zamiar :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nosmasterkarkas wygiąl się od temperatury i cewka tarła
Zamieszczone przez nosmasterświatła w samochodzie mocno przygasają gdy gra na max
Skomentuj
-
nic nie waliło, cewka wygieła się po jednej stronie w kształt brzucha (wyciągneła się w dół) a jakby waliła to raczej by się wgniotła czy coś hehe przesteru słychać nie było. Regulator w samochodzie raczej nie jest aż tak szybki żeby idealnie utrzymać napięcie kiedy pobór prądy skacze 100razy na sekundę z kilku do kilkunastu amper poza tym kondensator wspomorze wzmacniacz bo na kablach też jest na pewno spory spadek napięcia :)
Skomentuj
-
być może karkas był z jednej strony minimalnie cieńszy. wygięła się an pewno od temperatury bo to doskonale widać gołym okiem nie jest to uszkodzenie typowo mechaniczne. a kondensator "wyrówna pobór prądu przez co zamiast pików naprzykład 50A 100x na sekundę będzie płynął prąd ciągły 25A co z pewnością spowoduje że wzmacniacz będzie "widział" wyższe napięcie w momencie dużego zapotrzebowania na prąd popłynie on też z kondensatora, przy mniejszym akumulator będzie go doładowywał zwykły bufor :P
Skomentuj
Skomentuj