Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Radio+głośniki?] Panasonic CQ-C1300GN + sprzęt w Oplu Combo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Radio+głośniki?] Panasonic CQ-C1300GN + sprzęt w Oplu Combo

Witam!
    Zakupiłem niedawno Opla Combo (Corsa C w wersji dostawczej, jednak z 5-cioma miejscami, i cały przeszklony),
    Dorwałem od znajomego radio, uszkodzone, PANASONIC CQ-C1300GN
    http://imgs.segundamano.es/images/558/55824638780.jpg
    ..za cenę 50zł ;-) Panel spadł mu na ziemię.

Radio rzadko spotykane na Polskim rynku. Jego wadą było to, że pokrętło od głośności nie wciskało się (nie można było ustawić basu, sopranów, balansu, fader'a) , kosztem 20zl (włącznik ALPS) zostało naprawione przez mojego brata, elektronika. Hula ładnie, jednak pod oryginalnymi głosnikami.
    Auto wyposażone jest w 4 głośniki + 2 tweetery,
    - 2 głośniki w drzwiach z przodu, 2 w obudowach lusterek
    - 2 głośniki w tylnych słupkach

Zauważyłem, że te z tyłu grają gorzej (to nie tylko wina tweeterów), są po prostu gorszej jakości. Głośniki, które szły na montaż tego auta w fabryce, to jakieś najzwyklejsze Blaupunkty.

Co mogę dostać w rozsądnej cenie, żeby nie łupało, tylko żeby cieszyło mój słuch? Chodzi o jakieś głośniczki, myślałem nad:
    - sinuslive (? coś więcej na ten temat?)
    - DB 62.1
    - .. ?

Z przodu dystanse trzebaby zamontować, głośnik 165mm. Zastanawiałem się nad sinuslive'ami, bo mają małą głębokość montażową.

*Czy popularne tweetery zmieszczą się do otworów po tweeterach w obudowach wewnętrznych od lusterek bocznych?
    *Jak to podłaczyć? Gdzie umiejscowić zwrotnicę?
    *Wygłuszenie całego pojazdu nie wchodzi w grę, myślę tylko nad przednimi drzwiami

Opinie? Porady? Wskazówki? Chętnie dowiem się, co sądzicie o tym wszystkim.
    Pozdrawiam
    Miras
Czaruję...
X