Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwne zworki w zwrotnicy ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dziwne zworki w zwrotnicy ??

Witam,dzisiaj rozebrałem zwrotnice od zestawu GMS 1602,zastanawiaja mnie dziwne zworki które łacza nóżki rezystora i cewki,mam wrazenie ze sygnał idzie i przez rezystor i przez zworke,ta sama sytuacja jest w cewce.Czy to tak powinno być ???

Zamieszczone przez far77
    .Czy to tak powinno być ???
    Skoro fabryka tak to zrobiła i wszystko działa, to zapewne tak

Skomentuj

Hmm,wyczytałem że podobno trzeba usunąć jakies zworki w tej zwrotnicy a to są jedyne które widze

Skomentuj

Podobno ? jeżeli działa to po co tam chcesz grzebać ?

Skomentuj

Hmm,wyczytałem że podobno trzeba usunąć jakies zworki w tej zwrotnicy a to są jedyne które widze
          Gdzieś to wyczytał?

Z tego co wiem, to w zestawach GMS warto zmienić kondensator w torze tweetera na jakiś lepszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
            Gdzieś to wyczytał?

Z tego co wiem, to w zestawach GMS warto zmienić kondensator w torze tweetera na jakiś lepszy.
            I co mu to da w niższowym zestawie za nieco ponad 100zł ???

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
              Zamieszczone przez cursor
              Gdzieś to wyczytał?

I co mu to da w niższowym zestawie za nieco ponad 100zł ???
              A sprawdzałeś kiedyś czy słychać różnicę między kondem bipolarnym, a tanim MKT lub MKP?

Skomentuj

Nie, ale miałem okazję zmieniać elementy zwrotnicy na lepsze i różnica była kosmetyczna oczwyście w dużo droższych zestawach, dlatego patrze na to z przymrużeniem oka.

Ale ok, nie miałem okazji posłuchać różnicy pomiedzy tymi kondensatorami, zapytam inaczej co w takim bądź układzie kolega usłyszy w tym (podkreślam w tym) zestawie po zmianie konda w torze wysokotonowego ?

Skomentuj

Piszecie jakby ten kond kosztował drugie tyle co zestaw , a kosztuje 2-3zł / szt ;]

Skomentuj

widze ze dyskusja sie wywiązała :wink: panowie ja nic nie będe zmieniał w zwrotnicy tylko mam wątpliwosci co do tych zworek,zacytuje odpowiedz na temat tych zwrotnic :

Miałem ten zestaw ( na testy) w moim przypaku chińczyki narobiły galimatiasu na zwrotnicy . Ale użyte tam elementy są nie najgorsze przy odrobinie chęci, trzeba pousuwac zwory było) jest nieźle.
                    Kolejny raz ręczę swoją ...reputacją ten zestaw jest wiele lepszy od (drożej wychodzących) pieingów i innych ...tego pokroju.

a to sa jedyne zworki które widze w tej zwrotnicy.

Skomentuj

daj jakąś fotke od strony druku i elementow to będzie wiadomo po co te zworki tam są

Skomentuj

Sprawa rozwiazana,zworki były zrobione aby podgłosnic średnie i wysokie tony :neutral: dziwna sprawa tymbardziej ze zestaw całkowicie nowy,po usunieciu zworek i przylutowaniu urwanych nózek od kondensatora całosc nareszcie normalnie zagrała,co ciekawe oglądałem drugi taki sam zestaw i jest dokładnie ta sama sytuacja zrobiona w zwrotnicy,czy producent GMS specjalnie obniza jakosć zestawu :?:

Skomentuj

To ładne cuda, może pracownicy sie buntują na montażu zwrotnic, albo jaja jakies sobie robią

Skomentuj

Może jest to rozwiazanie do bardzo słabej końcówki mocy zeby było głośniej :wink: ja osobiście po naprawie zwrotnicy jestem bardzo zadowolony z grania tego zestawu,naprawde w tych pieniadzach REWELACJA.

Skomentuj

Czaruję...
                            X