Witam,dzisiaj rozebrałem zwrotnice od zestawu GMS 1602,zastanawiaja mnie dziwne zworki które łacza nóżki rezystora i cewki,mam wrazenie ze sygnał idzie i przez rezystor i przez zworke,ta sama sytuacja jest w cewce.Czy to tak powinno być ???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dziwne zworki w zwrotnicy ??
Collapse
X
-
Zamieszczone przez cursorHmm,wyczytałem że podobno trzeba usunąć jakies zworki w tej zwrotnicy a to są jedyne które widze
Z tego co wiem, to w zestawach GMS warto zmienić kondensator w torze tweetera na jakiś lepszy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez adambbZamieszczone przez cursorHmm,wyczytałem że podobno trzeba usunąć jakies zworki w tej zwrotnicy a to są jedyne które widze
Z tego co wiem, to w zestawach GMS warto zmienić kondensator w torze tweetera na jakiś lepszy.
Skomentuj
-
Nie, ale miałem okazję zmieniać elementy zwrotnicy na lepsze i różnica była kosmetyczna oczwyście w dużo droższych zestawach, dlatego patrze na to z przymrużeniem oka.
Ale ok, nie miałem okazji posłuchać różnicy pomiedzy tymi kondensatorami, zapytam inaczej co w takim bądź układzie kolega usłyszy w tym (podkreślam w tym) zestawie po zmianie konda w torze wysokotonowego ?
Skomentuj
-
widze ze dyskusja sie wywiązała :wink: panowie ja nic nie będe zmieniał w zwrotnicy tylko mam wątpliwosci co do tych zworek,zacytuje odpowiedz na temat tych zwrotnic :
Miałem ten zestaw ( na testy) w moim przypaku chińczyki narobiły galimatiasu na zwrotnicy . Ale użyte tam elementy są nie najgorsze przy odrobinie chęci, trzeba pousuwac zwory było) jest nieźle.
Kolejny raz ręczę swoją ...reputacją ten zestaw jest wiele lepszy od (drożej wychodzących) pieingów i innych ...tego pokroju.
a to sa jedyne zworki które widze w tej zwrotnicy.
Skomentuj
-
Sprawa rozwiazana,zworki były zrobione aby podgłosnic średnie i wysokie tony :neutral: dziwna sprawa tymbardziej ze zestaw całkowicie nowy,po usunieciu zworek i przylutowaniu urwanych nózek od kondensatora całosc nareszcie normalnie zagrała,co ciekawe oglądałem drugi taki sam zestaw i jest dokładnie ta sama sytuacja zrobiona w zwrotnicy,czy producent GMS specjalnie obniza jakosć zestawu :?:
Skomentuj
Skomentuj