Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alpine cda 9812rr jakie głośniki pomocy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alpine cda 9812rr jakie głośniki pomocy

witam niedawno zakupiłem radio alpine 9812rr do golfa 2 (stary samochód bez wyposazenia i wygladu to co by nie zadziwic ludzi audio:) posiadam w nim glosniki w tylnej polce jbl cs 3196 5letnie niestety pierdza nawet przy mniejszych glosnosciach. chciałbym zamontować napewno dwa głosniki na ich miejsce które dadzą dobry dzwiek przy muzyce hip hop i elektro. mam pytanie jakie glosniki powinienem zamontowac i ewentualnie czy powinienem zaopatrzyc sie we wzmacniacz i subwoofer? jakie jakiej marki chce wydac na glosniki ok 300 pln. nie zalezy mi na jakims konkretnym basie tylko na glosnej a zarazem wyraznej i dobrej jakosciowo muzyce. nad sensem montarzu suba mocno bym sie zastanowil przed wymiana auta na bardziej wytrzymale do tego celu. w skrocie:
    jakie glosniki na przod i gdzie montowane? (drzwi, miejsce seryjniakow w polce)
    jakie glosniki na tyl
    czy potrzebny wzmak?
    z gory dziekuje

[ Dodano: 2010-03-05, 00:08 ]
    a no i (tu mozecie sie smiac) mam problem z wygluszeniem drzwi i klapy. jak to zrobic jakimi materialami? ps nigdy nie interesowalem sie car audio dopiero zaczalem zaopatrywac sie w sprzet ktory dla slabszych bedzie rodzajem obelgi;]

to 300 zl to na same glosniki ?? Jezeli tak, to mozesz wybrac pomiedzy helix db 62.1, powerbass s-6c ( do nich juz jakis nawet maly wzmacniacz wskazany) i mozesz dolozyc 100 zl do u-dimension el comp 6 (polecam). Co do wzmacniacza to szukaj uzywanych sony xm ( te stare poobdzierane :) a nie te nowe xplod czy jakos tak) ewentualnie tez stare alpine 35xx, dostaniesz je za grosze czasem nawet za30 zl mozna dorwac a jest to swietny sprzet mimo ze nie ma duzych mocy ale naprawde gra swietnie. Noi oczywisice drzwi .... musisz je dobrze wygluszyc i zrobic do nich mocowania dobre zeby glosnik sie dobrze trzymal, nie do tapicerki tylko do blachy, jak masz kase to wytlum drzwi dynamatem xtreme ale to koszt okolo 360 zl za pare drzwi, masz wtedy na lata a jak nie masz kasy to maty app z allegro. Radio fajne masz a to duzo znaczy, masz szanse zrobic niezle granie w autku :) tylko zeby cie ne wciagly wielkie moce chinksich glosnikow :)

Skomentuj

nie no 300 na same glosniki;] a jakbym chcial subwoofer dac? kolega cos mi mowil zebym nie kupowal typowo basowego tylko takiego posredniego. pogubil sie w zeznaniach czy mozecie mi cos doradzic ?

[ Dodano: 2010-03-05, 16:15 ]
      mate przyklerja się na drzwiach zaraz ;pod tapicerka czy po drugiej stronie szyby?

Skomentuj

edekkk, bardzo proszę.
        Tu jest napisane jak wygłuszyć drzwi.
        http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5525
        a tu poczyaj ogólne informacje nt car-audio.
        http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5722
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dzieki wielkie koledzy:) coż... wiem zadziwiam niewiedzą ale każdy kiedyś zaczynał

[ Dodano: 2010-03-07, 23:56 ]
          a co doświadczeni myśla o zamontowaniu zestawu 2 lub 1.5 droznego z glosnikami wysokotonowymi w przednim słupku? jakie głosniki mozecie polecic?

Skomentuj

tak to powinno wygladac ( woofer w drzwi i tweeter w slupek). co do suba to juz wieksze koszty, bo wzmacniacz musi byc odpowiednio mocny do tego kable a przy tym koszta rosna takze to juz zalezy od kasy ile chcesz przeznaczyc ale sub jest bardzo przydatny

Skomentuj

Na twoim miejscu zastanowił bym się nad subem :wink: Ostatnio na alledrogo widziałem jakiś przyzwoity aktywny zestaw (subwoofer, wzmacniacz i kable) za 569 zł :mrgreen: coś podobnego do tego : http://allegro.pl/item922058065_jbl_...ble_dietz.html :wink: Myślę, że ładnie uzupełnił by Ci dolne pasmo :grin: Do tego jakieś przyzwoite głośniki na przód i nie jeden kolega by Ci pozazdrościł :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez zygaa12
                Na twoim miejscu zastanowił bym się nad subem :wink: Ostatnio na alledrogo widziałem jakiś przyzwoity aktywny zestaw (subwoofer, wzmacniacz i kable) za 569 zł :mrgreen: coś podobnego do tego : http://allegro.pl/item922058065_jbl_...ble_dietz.html :wink: Myślę, że ładnie uzupełnił by Ci dolne pasmo :grin: Do tego jakieś przyzwoite głośniki na przód i nie jeden kolega by Ci pozazdrościł :mrgreen:
                Panu to podziękujemy za takie rady.

[ Dodano: 2010-03-09, 11:41 ]
                a co doświadczeni myśla o zamontowaniu zestawu 2 lub 1.5 droznego z glosnikami wysokotonowymi w przednim słupku? jakie głosniki mozecie polecic?
                W golfie 2 i tak musisz dorabiać panele.

Jeśli zasiliłbyś przód jakimś wzmacniaczem(do 100zł da się kupić stare alpine 2x40 lub 2x60W RMS) to wartym uwagi jest też zestaw GMS 960, ale ten wymaga wzmaka.
                Woofery z zestawu tonsil speed też były niedawno na allegro, jedyny element zestawu warty uwagi. Tweeter do tego dobrałbym inny, np. Neo28 od sinuslive.

Co do paneli, to poszukaj tematu na cultstyle o VW Jetta od CichyG60, on dorabiał panele u siebie, podobna robota czeka i ciebie.

Skomentuj

zygaa12,
                  Zamieszczone przez cursor
                  przychylam się do podziękowań
                  wartym uwagi jest też zestaw GMS 960
                  tak tylko trzeba poprosić Józia W o schemat zwrotki :mrgreen:
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                    zygaa12,
                    przychylam się do podziękowań
                    wartym uwagi jest też zestaw GMS 960
                    tak tylko trzeba poprosić Józia W o schemat zwrotki :mrgreen:
                    Niestety, ale te obecnie sprzedawane 960, a tamte, które on przerabiał, to zupełnie inne zestawy.
                    Kolejna kwestia, to Józef to taki typ człowieka, który nie da Ci gotowej odpowiedzi na tacy, a jedynie nakieruje na trop i zachęci do samodzielnej zabawy.

Skomentuj

poczytałem. posłuchałem i podjałem wstępną decyzję na 1 wzmak na przod głosniki u-dimension wzmak kenwood kac 642. z tyłu drugi wzmak i skrzynia basowa. co o tym sadzicie? no a panel widzialem gdzies w jakims sklepie internetowym wraz ze schematem jak zrobic takie cudo. ps koledzy juz w sumie zazdroszcza nawet na jbl cs 3196;] z tym ze posiadaja jakies blaupunkty sd 37 lub stare 12 w bagaznikach;]

Skomentuj

Czaruję...
                      X