Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub pod wzmacniacz Bose z głosnikamiTVM ARN-226-03/4 4 ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub pod wzmacniacz Bose z głosnikamiTVM ARN-226-03/4 4 ohm

Witam mam do was pytanko posiadam dwa glosniki TVM ARN-226-03/4 4 ohm i chcialbym zrobic jakis sub do auta renault clio I ktory podlacze pod wzmacniacz bose (2ohm) i teraz pytanko do was zastosowac jeden glosnik czy dwa glosniki do suba? czy roznica bedzie bardzo duza i jaki litraz bym musial miec i czy dalo by sie tak polaczyc by uzyskac z 2 glosnikow 4 ohm 2 ohm?? ze wzmacniacza wychodzi osobne wyjscie na sub. Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-03-07, 18:31 ]
    Czy lepiej moze zamontowac jee na tylnia pulke?? ze zwrotnicami odcinajacymi gorne pasmo??? co o tym sadzicie? co bedzie lepszym wyjsciem?

[ Dodano: 2010-03-08, 12:56 ]
    nikt nie pomoze?:(

skrzynia ok 50 litrow zamknieta. napewno nie mniej niz 40l
    daj 2szt jak masz :P
    po co ma sie jeden kurzyc :P

Skomentuj

2 glosniki 4ohm podlanczasz rownolegle i masz wtedy 2ohm. jak szeregowo (tak jak lampki na choinke) to masz 8ohm.

Skomentuj

Tu sobie poczytaj jak można łączyć głośniki : http://diyaudio.pl/portal.php?show=3

Czyli tak jak napisał freex musisz połączyć równolegle :wink:

Skomentuj

50 litrow na jeden glosnik??? ja dalem wymiary takie 31x36x41
          i juz zrobilem skrzynke na jeden glosnik i chce podlaczyc to pod wzmacniacz dzisiaj i zobaczyc jak to bedzie gralo ale wzmacniacz ma 2 ohm a ten jeden glosnik ma 4 ohm... jka bedzie slabo gral to wtedy zrobie skrzynke na 2 glosniki i teraz pytanie do was jakie wymiary powinna miec taka skrzynka??? i czy zrobic dwie komory czy jedna?? dziekuje za pomoc:)

Skomentuj

Zamieszczone przez michuthebest
            50 litrow na jeden glosnik???
            Na 2 głośniki

Skomentuj

a wymiary moge prosic ale dokladne nie takie na oko?? i czy zastosowac br czy zamknieta na 2 glosniki?

Skomentuj

a wymiary moge prosic ale dokladne nie takie na oko??
                a skad mam znac wymiary twojego bagaznika?
                no i rusz glowa - matematyka nie boli :???:
                czy zastosowac br czy zamknieta na 2 glosniki?
                pisalem przeciez ze zamknieta. w b-r bedzie niewiele glosniej. a akurat ARNy bardzo milo graja w zamknietej
                moga grac w jednej komorze

Skomentuj

wymiary bagaznika ?? w cclio nie wiem jakie sa ale zrobilem juz ten projekt
                  http://www.studiob101.net/clanok2.html i podlaczylem pod wzmacniacz domowy i ladnie graja nawet bardzo ladnie:) bez br bo jeszcze nie wsadzilem:) i teraz pytanko do was jedno jak z tylu mam wyjscia na 4 glosniki to pod 2 wyjscia podlaczone mam 2 kolumny MTM na arn 150 a czy te dwa wysjcia moge ze soba zlaczyc + dp + i - do - i podlaczyc pod ten sub co zrobilem??? czy nie??

Skomentuj

NIE!
                    to jest wzmacniacz stereo z 2 parami wyjsc
                    obojetnie jak je podlaczysz to bedzie tak jakbys podlaczyl jeszcze jedna kolumne. wiec nie radze tak robic bo bedzie conajmniej dziwnie

Skomentuj

Czaruję...
                    X