Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przymiarki civic ej9 Subek.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przymiarki civic ej9 Subek.

Posiadam taki wozek. http://www.shrani.si/f/9/un/4MuX64Xj/u.jpg

Najlepsze jest to ze z tylu po bokach kolo polki bagaznikowej jest mocowanie oryginalne pod glosniki 6x9. w drzwiach przednich pod 16 cm.

Na chwile obecna mam juz zestaw pseudo na tyl i drzwi ktory bedzie wymieniany na czasie ale. Szukam suba do bagaznika mam Carpowera HPB 602. Jaki ma byc subek ? Chodzi mi generalnie o miejsce w bagazniku. Mozliwe miala buda z zachowaniem jakis tam przyzwoitych wartosci akustycznych. glosnik wydaje mi sie ze max 25 cm, choc i to bedzie pewnie duzo na tak ogoromny bagaznik. Jesli chodzi o finanse to glosniczek moze byc do 100 zl. Nie oczekuje piorunujacych efektow.

Nie mam nic upatrzonego bo juz dawno nie odwiedzalem forum wiec zdaje sie na wasze opinie, porady.

PS. Pawel S. ma zakaz pisania w tym poscie :mrgreen: dzolk

foto bagaznika. http://i852.photobucket.com/albums/a...5/MyCar005.jpg

robiłem dwie zabudowy do takiego samochodu. Ogólnie ciężki temat. Słabo profilowane boczki w bagażniku i kupa trzeszczącego plastiku.

[ Dodano: 2010-03-08, 13:29 ]
    a może coś takiego wkomponować w boczek:
    http://stx.pl/gdn-17-200-8-sw.html
    tylko, że tego jeszcze nikt nie przetestował i nie wiadomo w co to wsadzić.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

po 1 - Nie chce nie testowanych przetwornikow
      po 2 - Trzesace plastiki juz okielznalem
      po 3 - Takero pewnie napisze ze STX AW :)
      po 4 - Wbrew pozorom ten samochod nie nalezy do najcichszych wewnatrz. Wiec 17 odpada. Na chwile obecna mam GDN-18-120-6-SW, jakos to gra ale dla mnie nie tak jak bym chcial.

Jak bede w domu napisze cos wiecej.

Skomentuj

Po głośniku za 100 bym się cudów nie spodziewał. Testowałem STXa 25/100/4 SC (notabene 53zł kosztuje) i do samochodu typu Calibra sie spisał dzielnie 30litrów @ 45 Hz :) i git malina Pozdrawiam

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
          Zamieszczone przez hellrider
          PS. Pawel S. ma zakaz pisania w tym poscie
          nie czytajac tematu zamykam :!:

Skomentuj

Pawel S., :mrgreen: :lol:

Majster odezwij się do mnie na gg, albo odbierz wiadomość bo zlapac Cie to jak puknąć z procy muchę miedzy oczy.

Skomentuj

za 100 zł będzie ciężko znaleźć jakiś "znośny" głośnik do suba
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Majster odezwij się do mnie na gg, albo odbierz wiadomość bo zlapac Cie to jak puknąć z procy muchę miedzy oczy.
                ja jestem zawsze. ale jak nie zostawiasz tresciwej wiadomosci to co mam odpisac? :P

Skomentuj

Spokojnie, temat narzazie ucichł. Dzisiaj wziąłem się za robienie stelaża żeby podłogę wyrównać, Jak skończę to zacznę się zastawiać gdzie wkomponować głośnik. Potem ewentualnie będę wiedział ile mogę przeznaczyć na niego miejsca. Ale z tego co widzę to - mało :/

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                    za 100 zł będzie ciężko znaleźć jakiś "znośny" głośnik do suba
                    Jak się poszuka, to się da.
                    Przykładowo, wczoraj kupiłem za 100 skrzynkę 20l closed z hertzem HS200(nie mylić z ES200) :P

W tym budżecie to miałem w łapach alpharda CW1002C i Boschmann V-1050SNI

Oba w 20l closed, mocno wygłuszonych. I pod 130W z philipsa DAP600 dawało to radę.

Alpierd obecnie gra u kumpla w golfie, w zabudowie boku pod kenwoodem kac-200T i kumpel jest bardzo zadowolony.

Skomentuj

Dzisiaj wziąłem się za robienie stelaża żeby podłogę wyrównać
                      a co tam masz? gaz czy zapas?
                      Jak skończę to zacznę się zastawiać gdzie wkomponować głośnik
                      ja widze 3 mozliwosci.
                      1-podloga
                      2-oparcie kanapy
                      3-nadkola z boku

do 3 sposobu wymagana zywica z laminatem
                      2 to zaslania kanape (jakbys chcial ja polozyc)
                      a 1 blokuje dostep do kola

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        1-podloga
                        wg mnie słabo akustycznie. Ja tak mam i żałuję
                        2-oparcie kanapy
                        trochę mały i nie ustawny bagażnik
                        3-nadkola z boku
                        to chyba jedyne słuszne rozwiązanie w tym samochodzie.
                        Ale jest tu mały problem. Trzeba by wyrzucić ten plastik z nadkoli. A jak dobrze pamiętam trzeba będzie go ciąć bo jest połączony z plastikowym boczkiem pasażera.
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                          wg mnie słabo akustycznie. Ja tak mam i żałuję
                          A masz możliwość płynnej regulacji fazy?

Skomentuj

cursor, mam. Jest ustawione. Ale dla mnie lepiej grał jak stał w skrzyni na oparciu.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

2-oparcie kanapy
                              To będzie chyba najlepsze wyjście, boczku nie ma jak zabudować bo są tam kielichy amortyzatorów, jak zakleisz nie będzie dostępu a wypadaloby żeby był.
                              W Hondzie 5 gen. robie bratu na całą szerokość bagażnika przy oparciu kanapy, po odpowiednim skonstruowaniu podlogi do bagażnika nie będzie też problemu z wyciągnięciem zapasu.
                              Wydaje mi się że to jest najlepsze bezinwazyjne rozwiązanie, plytka i szeroka zabudowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez adk
                                boczku nie ma jak zabudować bo są tam kielichy amortyzatorów, jak zakleisz nie będzie dostępu a wypadaloby żeby był.
                                a jaki debil zrobilby zabudowe na stale!
                                kielich wykozystujesz do mocowania skorupy z laminatu

Zamieszczone przez adk
                                Wydaje mi się że to jest najlepsze bezinwazyjne rozwiązanie, plytka i szeroka zabudowa.
                                o tym walsnie myslalem. cos na wzor suba na XAW210 ktory robilem

Skomentuj

Wieczorem podesle zdjecia jak co robie.
                                  Mam niestety gaz, taka juz kupilem.

[ Dodano: 2010-03-10, 11:43 ]
                                  Jesli chodzi o obudowe samego subka to, czy ktos robil, widzial lub cos podobnego obudowe wykonana z samego wlukna szklanego ? Ogolnie zabudowy robi sie z mdf i wykonczenie robimy z wlukna. A mi chodzi o obudowe glosnika. ( wytrzymalosc na cisnienia ) Bo mam pewien pomysl :)

Skomentuj

widzialem widzialem.
                                    ale wiekszosc sie robi w polaczeniu laminatu z MDFem.
                                    "dupe" robisz z laminatu zeby dopasowac ksztalt. dodajesz zebra/wregi z MDFu/sklejki w celu wzmocnienia laminatu. a tam gdzie to jest mozliwe robisz z MDFu

skorupe wyklejasz matami bitumicznymi, oklejasz kocykiem i powinno byc OK

Skomentuj

wlasnie tkai mialem zamiar, robic taka obudowe. Ale biorac pod uwage ksztalt jaki bym musial uformowac to chyba bedzie drut rodem z kosmosu. ( chcialem zrobic obudowe wokol butli z gazem :mrgreen: ) Jak skoncze podloge i wszelakie schowki w niej to wtedy bede wiedzial wiecej niz na chwile obecna.

Pozostaje jeszcze opcja wlozenia glosnika w ta podloge a wszystkigo pod nia wyklejenia matami. Ae takiego rozwiazania nie chce. W sumie nie wiadomo co by z tego wyszlo. Wiec narazie dzialam ze skonczeniem podlogi.

[ Dodano: 2010-03-11, 10:26 ]
                                      Na obecna chwile moge powiedziec ze miesci mi sie skrzynia o kubaturze 30L. Sa jakies sensowne glosniki pod taka pojemnosc ?

Skomentuj

Czaruję...
                                      X