Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana zestawu HELIX Dark Blue 62.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wymiana zestawu HELIX Dark Blue 62.1

Witam was koledzy mam zamiar wymienic zestaw Helixa Dark Blue 62.1 tylko nie bardzo wiem na jaki ostatnio "Paweł S" dał mi do myslenia nad zestawem DLS R6A jest to ciekawa opcja godna uwagi lecz wole dopytac nim wymienie zastanawiałem sie jeszcze nad zestawem RAINBOW SAX 265.20 ale moga byc inne opcje muzyka jaka słucham to HH i zdazaja sie szybsze kawałki!kasa jaka moge wydac to 1tys zl! :wink: max!drzwi oczywiscie wygłuszone Dynamat Xtreme Door Kit!a piec jaki posiadam pod przód to Alpine V12 MRV-F357 suba zasila inny wzmak!

Mając tyle do wydania, proponowałbym obadać czy jakiegoś spotu nie ma organizowanego w twojej okolicy. Każdy z tych zestawów jest dobry, ale każdy brzmi inaczej i najlepiej byłoby samemu posłuchać, żeby stwierdzić co Ci pasuje

Skomentuj

W budżecie mieści się też Focal Access A1, ale tak jak napisał kolega wyżej, tu już pojawiają się różnice upodobaniowe, lepiej posłuchać :)

Skomentuj

moja propozycja to:
        mds06 cena 400zł
        PHD FB 1.1TW cene 429zł
        więc zostaje jeszcze kilka groszy na zwrotkę

naprawdę bardzo fajny zestaw. Mds06 zaskakuje podobnie jak 06. Fajny, przyjemny dźwięk. Phd właśnie testuję i powiem, że warte swojej ceny. Są dość spokojne, nie wybijają się ponad pasmo. Za tą cenę polecam. Fs 1000Hz więc można dość nisko ciąć.
        Zamieszczone przez emil007
        zastanawiałem sie jeszcze nad zestawem RAINBOW SAX 265.20
        tego akurat nie słuchałem ale słuchałem słuchem kilku innych ale jakoś nie pod pasowały mi. Jedyny fajny Rainbow jaki słuchałem to germanium ale to nie ta kasa. A poza tym, żeby on fajnie zagrał musiała zostać stuningowana zwrotka. Zostało zmienione cięcie i wymienione kondy na klasę wyższe.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
          Mając tyle do wydania, proponowałbym obadać czy jakiegoś spotu nie ma organizowanego w twojej okolicy. Każdy z tych zestawów jest dobry, ale każdy brzmi inaczej i najlepiej byłoby samemu posłuchać, żeby stwierdzić co Ci pasuje
          musze sie dowiedziec czy w Poznaniu nic nie organizują i sie wybrac posłuchac róznych konfiguracji a jesli w Poznaniu nic nie bedzie organizowane to bede polegał na waszych sugestiach i propozycjach :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner
            W budżecie mieści się też Focal Access A1, ale tak jak napisał kolega wyżej, tu już pojawiają się różnice upodobaniowe, lepiej posłuchać :)
            W tym budżecie mieści się też polyglass, który będzie lepszym wyborem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner
              W budżecie mieści się też Focal Access A1
              to cos kosztuje ok 400zl. no i kopolka strasznie syczy i cyka :???:
              wolalbym dolozyc do moreli

Zamieszczone przez lklukasz
              mds06 cena 400zł
              miales to na odlsuchach? bo ja po przygodzie z MDS05 juz nie mysle o nich :???:
              co innego MDS08

ostatnio "Paweł S" dał mi do myslenia nad zestawem DLS R6A jest to ciekawa opcja godna uwagi
              ale wymaga baaardzo mocnego piecyka zeby to pozadnie zagralo :???:
              wczesniej pisal mi o tym cursor i troche mu niedowierzalem... ale sam sie przekonalem co to potrfi i ile wymaga.
              no i ja jednak proferuje cos co tez ladna srednica zagra

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                lklukasz napisał/a
                mds06 cena 400zł
                miales to na odlsuchach? bo ja po przygodzie z MDS05 juz nie mysle o nich :???:
                co innego MDS08
                tak dlatego polecam z czystym sumieniem
                tylko możne być problem z montażem w niektórych samochodach bo jest wielkości standardowej 18
                a ty pisałeś o mds05 ale był nie wygrzany. Dobrze pamiętam?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dziś słuchałem woferów r6a w yarisie ... po odsłuchach właściciel MUSIAŁ mi udowodnić poprzez otwarcie bagażnika że nie ma suba ... nie było :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez noname
                    Dziś słuchałem woferów r6a w yarisie ... po odsłuchach właściciel MUSIAŁ mi udowodnić poprzez otwarcie bagażnika że nie ma suba ... nie było :wink:
                    Jakbyś chciał, to mogę Ci udostępnić R6A do zabawy, w ostatnim czasie zrobiły się bardzo modne :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                      a ty pisałeś o mds05 ale był nie wygrzany. Dobrze pamiętam?
                      tak, ale i tak bym go wiecej nie ruszyl :P

jezeli MDS06 ma takiego samego kopa jak MDS08 to fajnie. ale i tak srednicy raczej nie bedzie mial lepszej niz 05

Skomentuj

wiesz moze czym miał je zasilone?

Skomentuj

wiesz moze czym miał je zasilone?
                          Za cholerę nie wiem, bo słuchałem muzyki, na sprzęt nie zwracałem uwagi ... oprócz radia oczywiście, które zawsze miałem przed sobą

PS: jak się dowiem to edytuję ten post

Patryk szkoda że do Ciebie tak daleko, bo chętnie bym skonfrontował je z HV ...chyba że będziesz w okolicy ? :razz:

Skomentuj

Postu nie mogę już zmienić ...ach te przyzwyczajenia moderatorskie ale już wiem że napędzał je Sony M1 ...skromne 60w rms na kanał

Skomentuj

M1 dysponuje mocą 2x75 W

Skomentuj

Zamieszczone przez Lady
                                M1 dysponuje mocą 2x75 W
                                Moja prawda jest również prawdą ... nie podając THD możemy sobie pisać co tam chcemy i tez to będzie prawda .

Cytat z soundoff.pl (p.Józku jeśli nie mogę to proszę o taką informację i skasuję!) :

"Przebieg wykresu zniekształceń THD w funkcji mocy wyjściowej wzmacniacza wygląda dość interesująco. W zakresie mocy od 0,15 do 0,25 W zniekształcenia nie przekraczają 0,06 %, po nich następuje wzrost do około 0,27 dla mocy 1,23 W, a następnie kolejne obniżenie do wartości 0,05% w przedziale 23-55 W. Powyżej 65 W zniekształcenia zaczynają gwałtownie wzrastać i 1% uzyskujemy dla mocy wyjściowej 77W."

Skomentuj

Postu nie mogę już zmienić ...ach te przyzwyczajenia moderatorskie ale już wiem że napędzał je Sony M1 ...skromne 60w rms na kanał
                                  no to moja alpinka V12 jak bym oczywisci kupił te R6a spokojnie je rozbuja i chyba własnie w ta strone pójde!

Skomentuj

no to moja alpinka V12 jak bym oczywisci kupił te R6a spokojnie je rozbuja i chyba własnie w ta strone pójde!
                                    Nie porównywałbym tych dwóch wzmaków, dzieli je przepaść i pod względem jakości przetwarzania sygnału audio i pod względem chociażby wydajności prądowej

Skomentuj

to czyli Sony M1 jest jepszym rozwiazaniem bo szczeze nie miałem tego wzmaka okazji mątowac ani testowac!

Skomentuj

Czaruję...
                                      X