Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc w kupnie tuby/subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomoc w kupnie tuby/subwoofera

Witam
    Mam prośbę, a mianowicie, czy mógłby mi ktoś doradzić jakąś tubę lub subwoofer aktywny do 300zł, który w miarę by grał (autko sedan). Jakiej firmy może na allegro coś konkretnego Smile I na co patrzeć przy doborze? moc RMS?
    Pozdrawiam Smile

Zamieszczone przez paweloo8
    czy mógłby mi ktoś doradzić jakąś tubę
    tuby do samochodu nie zmiescisz...

za 300zl to nie masz za wielkiego wyboru :???:
    bedzie naprawde ciezko - napisz jaki to samochod? i czy bagaznik oddzielony jest blacha czy rozkladana kanapa?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      czy mógłby mi ktoś doradzić jakąś tubę
      tuby do samochodu nie zmiescisz...
      Obrazek

za 300zl to nie masz za wielkiego wyboru :???:
      bedzie naprawde ciezko - napisz jaki to samochod? i czy bagaznik oddzielony jest blacha czy rozkladana kanapa?
      dlatego napisałem tubę lub subwoofer i tuba na pewno by weszła nie mówię o jakiś ogromnych które w kombi byłoby ciężko upchać:p
      Opel Vectra B Sedan Rozkładane siedzenia

[ Dodano: 2010-04-14, 10:38 ]
      a jak by była lipa z tym aktywnym to może jakiś subwoofer pasywny i do tego wzmacniacz :) tylko dobrać trzeba pomóc, bo ja nie mam o tym pojęcia :p

Skomentuj

moze cos takiego :
        powinno to zagrac calkiem niezle jak za te pieniadze , no i nowa skrzynia
        http://allegro.pl/item995714631_sub_..._promocja.html

Skomentuj

Zamieszczone przez tureczek
          moze cos takiego :
          powinno to zagrac calkiem niezle jak za te pieniadze , no i nowa skrzynia
          http://allegro.pl/item995714631_sub_..._promocja.html
          widziałem właśnie tą tubę, ale jak się tak podpytuję każdy mówi że aktywne są niczego warte więc zdecyduję się na pasywny i wzmacniacz do tego :) może być nawet używane :)

a co powiecie na takie coś:
          Magnat Edition B 33 800W + wzmacniacz MAGNAT Edition 22HQ!!! jest też (B30 ale nie wiem czym się różnia)
          na allegro i trochę więcej wyjdzie :)

[ Dodano: 2010-04-14, 14:37 ]
          lub coś takiego BLAUPUNKT GT SERIES + WZM. BLAUPUNKT GT 2 SPECIAL

Skomentuj

Magnat Edition B 33 800W + wzmacniacz MAGNAT Edition 22HQ!!! jest też (B30 ale nie wiem czym się różnia)
            na allegro i trochę więcej wyjdzie

[ Dodano: 2010-04-14, 14:37 ]
            lub coś takiego BLAUPUNKT GT SERIES + WZM. BLAUPUNKT GT 2 SPECIAL
            Jedno i drugie to straszny szajs.

Kup głośnik Alphard CW1002C(albo CW1002CX), wrzuć go w 30l brutto zamkniętą. Dokup do tego wzmacniacz, który będzie mieć 200-300W RMS(a da się do 200zł kupić takowy) i będziesz z tego bardziej zadowolony.
            Z innych głośników, które miałem w łapach to Boschmann V-1050SNI.
            Przynajmniej rzuci to jakimś mięsem, a skrzynka nie zajmie pół bagażnika

Skomentuj

[quote="cursor"]
              Kup głośnik Alphard CW1002C(albo CW1002CX), wrzuć go w 30l brutto zamkniętą. Dokup do tego wzmacniacz, który będzie mieć 200-300W RMS(a da się do 200zł kupić takowy) i będziesz z tego bardziej zadowolony.
              Z innych głośników, które miałem w łapach to Boschmann V-1050SNI.
              Przynajmniej rzuci to jakimś mięsem, a skrzynka nie zajmie pół bagażnika
              nie jestem majsterkowiczem więc nie będę się bawił i dlatego napisałem o gotowcu, po za tym nie mam czasu na to:p i nie chodzi mi o to żeby klapę od bagażnika mi wyrwało, tylko o to żeby wzmocnić bass

Skomentuj

nie jestem majsterkowiczem więc nie będę się bawił i dlatego napisałem o gotowcu, po za tym nie mam czasu na to:p i nie chodzi mi o to żeby klapę od bagażnika mi wyrwało, tylko o to żeby wzmocnić bass
                Mnie też o to nie chodzi, ale po co Ci sub, który będzie dudnić?
                Alpierd szału nie robi, ale przynajmniej nie "puka" jak chociażby ten blaupunkt.

A co do skrzyni, to na allegro da się kupić gotowe obudowy pod głośnik 25 lub 30cm.
                Głośnik da się kupić za 50zł(kumpel tyle dał za 2szt), do tego drugie tyle wydaj na obudowę, a resztę kasy co zostanie przeznacz na wzmacniacz.
                Głośnik do skrzynki żeby wkręcić to nie trzeba być żadnym majsterkowiczem.

Skomentuj

nom tak ale chyba musi być Jeszce dobrze dobrana zwrotnica do głośnika :p przecież w subwooferze chodzi o bass :p

Skomentuj

nom tak ale chyba musi być Jeszce dobrze dobrana zwrotnica do głośnika
                    Zwrotnicę to będziesz mieć we wzmacniaczu, aktywną

Skomentuj

Ravemaster BSW-124 + wzmacniacz Raveland:
                      http://www.allegro.pl/item994688866_..._raveland.html dobre i gotowe. wzmacniacze szalu nie robia ale sa solidne. moze mocy troche brakowac ale godne zainteresowania

Alphard SW-3Z + Magnat Rave220
                      http://www.allegro.pl/item991051430_..._rave_220.html tanio i gotowe :lol:

Skomentuj

Albo gotowy aktywny pioneer ze starej serii:
                        http://www.allegro.pl/item992873219_...m_glosnik.html

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                          bass
                          BAS! Tak samo jeździsz samochodem a nie ssamochoodeem.

Wygaśnie...
                          a Ty co posty sobie nabijasz? nie widzę nic dotyczącego tematu

[ Dodano: 2010-04-14, 17:33 ]
                          ja nie wiem kto tutaj naruszył regulamin i czyj post powinien mieć ukryty teks

Skomentuj

To może zaproponuję tubę Magnat Thunderbull 3000 XL (30cm)i wzmacniacz Magna The Rock 400 (2ch) za około 300 - mam na zbyciu :)

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2010-04-14, 22:09 ]
                            UWAGI MODERATORA
                            od ogloszen jest odpowiedni dzial. a jak bedziesz chcial to sprzedac szerzej (np allegro, e-bay itp) to masz odpowiedni temat w dziale offtopic

no i za taka kase to nie warto nawet tego ruszac :P

Skomentuj

Czaruję...
                            X