Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmak na przód

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmak na przód

A więc tak ostatnio podłączając radio które dostałem z niemiec szlag trafił mojego audisona... potrzebuje jakiś sensowny wzmacniacz do 200zł którym napędze przód.

Na przodzie mam Polk Audio db 6510 100W RMS. Myślałem nad wzmakami ze złotej serii SONY mianowicie xm-4040 albo 4045 w mostkach lub xm-6020. Wzmaki nie mają filtrów ale mój JVC kd-sh77r posiada więc to nie problem.

Myślałem jeszcze nad jakąś alpinką ze starej serii albo philipsem dap600. Budżet bardzo okrojony.

jak sony to 5540 . moim zdaniem ta seria gra bardziej przejrzyście. ale pewnie przekroczy 200 zł.

Skomentuj

te czterokanalowki sa akurat dostepne w twoim budzecie. mysle ze to powinna byc dobra opcja jako tymczasowe wzmaki

Skomentuj

Za niedługo kumpel będzie mieć pewnie Yamahę YPA-720 na sprzedaż w tym budżecie.
        Kwestia tylko, kiedy zamontuje mojego ADS PH15(ląduje mocniejszy sprzęt bo 35Wx4 to już z mało dla niego)

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
          Za niedługo kumpel będzie mieć pewnie Yamahę YPA-720 na sprzedaż w tym budżecie.
          Kwestia tylko, kiedy zamontuje mojego ADS PH15(ląduje mocniejszy sprzęt bo 35Wx4 to już z mało dla niego)
          Szczerze to pierwszy raz słyszę o tej Yamasze, możesz coś więcej o niej powiedzieć? z tego co widze to stara szkoła, jaką moc ma w mostku? jak z brzmieniem no i jaka cena :)

Skomentuj

czasami można na allegro upolować za śmieszne pieniądze jakiego starego denona
            wprawdzie nie powalają mocami, ale brzmieniowo to naprawdę kawał porządnej roboty z czasów gdy w firmach rządzili inżynierowie a nie księgowe

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
              serii SONY mianowicie xm-4040 albo 4045 w mostkach lub xm-6020
              te wszystkie są bardzo dobrymi wzmacniaczami wartymi uwagi. Myślę, że wybór mógłbyś oprzeć na tym który jest aktualnie dostępny.
              Szczerze to pierwszy raz słyszę o tej Yamasze
              ja też, z chęcią bym coś się o niej dowiedział
              Zamieszczone przez kux
              czasami można na allegro upolować za śmieszne pieniądze jakiego starego denona
              zgadzam się, sam miałem na niego ochotę. Miał trochę nadpiłowane mocowanie. Chyba się komuś nie chciało odkręcać. Wyglądał jak stary lampiak.
              Z ciekawych i dobrych jakościowo był też jeszcze genesis/dls model b40. Ale on ma moc 2x20w mocy genesis więc ok 35-40 realnej. Tylko był trochę droższy. Sam mam taki wzmacniaczyk ale za żadną kasę nie oddam :wink:
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tą Yamahę kumpel ma ode mnie. W mostku ma 120W RMS, więc szału nie ma.

Porównując ją z sony xm4520, sony od razu poszedł na sprzedaż, jak dla mnie, yamaha zagrała sporo lepiej, poprawiła się scena, pojawiły się detale, których nie słyszałem na soniaku.

A może z powrotem wezmę ją od niego, zawsze to kolejny dobry klocek do kolekcji :P

Skomentuj

Czaruję...
                X