Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Magnat Bull Power 325

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Magnat Bull Power 325

Witam. Nigdzie nie potrafię znaleźć parametrów tego głośnika. Zamierzam zbudować skrzynie basową. Podobno tych głośników już w Polsce nie można dostać, ale nawet na zagranicznych stronach brakuje paru parametrów. Oto te których mi brakuje:

Le [mH] - indukcyjność cewki głośnika
    Z [Ohm] - impedancja znamionowa głośnika
    Pe [W] - moc znamionowa głośnika
    B*L [T*m] - współczynnik siły będący iloczynem indukcji w szczelinie i długości uzwojenia pozostającej w szczelinie
    dia - (nie mam pojęcia co to za parametr)...
    Sd [m^2] - czynna powierzchnia membrany

Będę bardzo wdzięczny za te parametry. Pozdrawiam.

dia = diameter, czyli średnica membrany, parametr zbędny do symulacji, podobnie jak moc.
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Turo, ale przeciez wymagane sa tylko 3 parametry do symulacji. reszta to do bajerow...

Skomentuj

W takim razie które parametry są potrzebne? Bo większość już mam.

Skomentuj

Fs
          Qts
          VAS

Skomentuj

Wielkie dzięki kolego. Kurcze trochę duża wyszła skrzynia. Na 2 głośniki, skrzynia bass reflex wyszła 169,9 litrów. A bagażnik mam 260 ;/

Skomentuj

bo ładujesz byki i to nie wiadomo po co 2 sztuki :) chociaż jak na 25cm to i tak spory litraż.
              ja myślę nad subem na stx 17-200, zadowala się to skrzynką 15L dla 35Hz, mimo że bagażnik mam ponad 450 litrów. może jednak pozostać przy jednym bo dodatkowo musisz bardzo wydajny wzmacniacz zaaplikować no i zero bagażnika...
              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez Turo
                Kurcze trochę duża wyszła skrzynia. Na 2 głośniki, skrzynia bass reflex wyszła 169,9 litrów. A bagażnik mam 260 ;/
                poczytaj troche o winisd to zobaczysz jaki podstawowy blad robisz :P

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                  bo dodatkowo musisz bardzo wydajny wzmacniacz zaaplikować no i zero bagażnika...
                  Uwierz mi, że akurat te głośniki, żeby ładnie zagrały nie potrzebują wzmacniacza. No a z tym, że zero bagażnika to prawda.

Jak na razie sprzęt w moim aucie wygląda tak:
                  http://www.youtube.com/watch?v=_PW4nZKAQAA

Na żywo gra to na prawde nieźle. Musze jednak wymienić radio. Zabudowałbym tak samo głośnik z drugiej strony, lecz z drugiej strony jest wlew paliwa, więc nadkole inaczej jest zbudowane...

Skomentuj

Zamieszczone przez Turo
                    Uwierz mi, że akurat te głośniki, żeby ładnie zagrały nie potrzebują wzmacniacza.
                    :shock: :lol:

Skomentuj

Poza kupą hałasu z dwóch buczydeł to nic więcej z tego nie ma.

Zamieszczone przez Turo
                      Uwierz mi, że akurat te głośniki, żeby ładnie zagrały nie potrzebują wzmacniacza. No a z tym, że zero bagażnika to prawda.
                      Ta te "50W" z radia w zupełności wystarcza :lol:

Jak to mówią, z gówna bata nie ukręcisz. Szajs jakim są te magnaty nie zagrają, a jak już to narobią hałasu.

Skomentuj

Och ludzie ludzie. Wy to lubicie się wymądrzać. W takim razie zapraszam do mnie :).

Skomentuj

Turo, wierz nam ze nie robimy tego zeby sie posmiac z ciebie...
                          przerabialismy to juz lata temu. podlacz te magnaty pod wzmacniacz a zobaczysz jak dopiero zagraja

a odnosnie wczesniejszego problemu. chcialem ciebie zmusic do wysilku intelektualnego ale widac ze sie nie udalo...

Zamieszczone przez Turo
                          Kurcze trochę duża wyszła skrzynia. Na 2 głośniki, skrzynia bass reflex wyszła 169,9 litrów
                          to co "wypluje" program nie jest swietoscia :!:
                          dla typowych samochodowych 10" nie dalbym wiekszej skrzyni jak 40 litrow. tak wiec daj po ok 30 litrow na jednego woofera strojenie na ok 40hz i bedzie OK

Skomentuj

Czaruję...
                          X