Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

4-kanałówka, czy druga 2-kanałówka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

4-kanałówka, czy druga 2-kanałówka

Witam,

Krótko i zwięźle proszę jeszcze raz o małą pomoc, pomogliście zbudować to co mam na przestrzeni lat, liczę że teraz też będę zadowolony za Waszą sprawą. Do rzeczy:

Radio: ALPINE CDA-7894RB
    Przód: Proa Simplex 160 + Simplex 25 narazie tylko na Mundorf 3,9 uF (zwrotki trzeba zrobić i mam z tym problem)
    axx1010 + CP HPB 602 - też chciałbym w przyszłości wymienić...

Teraz zasadnicze pytanie, lepiej inwestować w 4-kanałówkę i nie wozić 2 wzmacniaczy, czy może tylko wzmaka na sam przód, suba i tak będę chciał wymienić, może nie w tym roku jeszcze, ale będę chciał... I jak ma się to do poboru prądu?

Fundusze około 400zł na jakąś używkę...

Wypatrzyłem narazie:
    - sony XM-6020
    - seria alpine v12

PS. Jaką moc mają w ogóle te simplexy? Na nich pisało chyba coś o 160W ale nie jestem pewny...

dziś rano skończyła się aukcja steg qmos 75.4x za 400zł. To zacny wzmak i jako 4 kanały to super. Natomiast ja mam ten sam dylemat :P mam audio art 120.2XE na przody tonsil speed 1700 i IT MDS08 na signacie roc1 . Oczywiście signat wylatuje, z audio arta jestem zadowolony. I dylemat czy kupić mono piec, czy 4 kanały :P Moniaki często mają potencjometr remote od basu - duuuuuża zaleta + filtry subsoniczne i podbicia. Do tego lepszy współczynnik tłumienia jakże ważny przy basówkach. Oczywiście są wady bi ampingu - cena i trzeba więcej klocków wozić, więcej zabawy w strojenie, kable, kondensatory. Ale to chyba lepsze rozwiązanie niż 4 kanały. Mówi się, że nie każdy wzmak nadaje się na przód i nie każdy na tył. Z drugiej strony jak już mówiłem chętnie zamienie moje dwa klocki na takiego stega. Po prostu trzeba brać co się trafi i na ile budżet pozwala. A może ktoś mi doradzi jakegoś kloca pod tego IT, żeby nie odstawał od przodów? wzmak na przyszłość, pewnie kiedyś wymienię tego IT. Mono lub 2 kanały w cenie do 400zł lub 4 kanały w cenie do 500zł mnie interesuje. tylko używki muza hip hop, trance, trochę disko, dynamiczna muzę z dobrym basem.

PS a opłaca mi się wymieniać te tonsile speedy 1700 na focal access 165 A1?

Skomentuj

grygi13, skoro chce 4 kanaly to moze zamiast tego xm6020 popatrz za np xm4040. ogolnie zlota seria xm nadal cieszy sie bardzo dobra opinia i jest ich cena jest przystepna.
      wzmak na subba mozesz narazie zostawic, ewentualnie w przyszlosci zmienic na cos lepszego
      pozatym moc glosnika nie jest najwazniejsza :wink:

Skomentuj

To może drugiego Audio Arta?

http://allegro.pl/item1171131974_aud...wy_klasyk.html

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound
          no nie bardzo bo nawet parametrów nie można znaleźć w necie. Poza tym ten wzmak ma ze 20 lat Trochę mnie dziwi, że są tak słabo wyposażone. U mnie nawet gaina nie ma, co gorsze czułość wejścia RCA ma 250mV-1V i szybko osiąga max możliwości, a nawet jak dam volume na 1 w radiu to i tak dobrze słychać!! ale za to mam wersję z bardzo fajną zwrotnicą. Ale żeby gaina nie było? Jedyne wytłumaczenie jest takie, że to wzmak zaprojektowany do bi ampingu do syczków. Wyobrażcie sobie taką kombinację:
          Audio Art 120.2 n tweetery
          Audio Art 50HC na wooferki w drzwiach
          Audio Art 100HC na suba

no nie ważne. Śni mi się po nocach xetec Wzmak na przyszłość, ale za drogi. Myślałem też nad signatem RAM3 MK2(ale nie dwójka bo nie ma subsonika), ale trafić nie mogę

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien
            U mnie nawet gaina nie ma
            Tak Ci się tylko wydaje.
            Gainy masz tutaj:

Masz takie dziurki. Tutaj to lepiej widać:
            http://ampguts.com/gallery/showphoto...e-outs&cat=244

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz
              grygi13, skoro chce 4 kanaly to moze zamiast tego xm6020 popatrz za np xm4040. ogolnie zlota seria xm nadal cieszy sie bardzo dobra opinia i jest ich cena jest przystepna.
              wzmak na subba mozesz narazie zostawic, ewentualnie w przyszlosci zmienic na cos lepszego
              pozatym moc glosnika nie jest najwazniejsza :wink:
              mysłałem o 4 kanałach żeby zasilić przód i suba jednoczesnie a xm 4040 trochę do tego wydaje się za słaby... ewentualnie dokupienie drugiego piecyka tylko na przód, między tym się wacham...

Skomentuj

kremien, jak bys byl zainteresowany to ja mam p2 i g1200. P2 stan fabryczny. Zamontowany w zabudowe nowy rok temu i nigdy nie wyjmowany ani nie naprawiany. Oddam tylko w komplecie.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ostatnio załatwiłem sobie kca-921 do naprawy i muszę powiedzieć że wzmak ma parę a DP ponad 200 na pewno się przyda... Wzmak nie jest tak rozreklamowany jak złote soniaki i alpinki ale za to za 150 zł można wyrwać fajny piecyk... Ale że budżet masz sporo większy to się mnie nie słuchaj...

Skomentuj

w tej cenie to mam u-dimensiona jr 4.300, ale nie oddam mojego audio arta, więc musi być jakaś dwukanałówka. Cały czas poluję, ale mi się nie spieszy. Czekam na okazję

Skomentuj

Czaruję...
                    X