Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX GDN-30-500-2x4-AA czym zasilić ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX GDN-30-500-2x4-AA czym zasilić ?

Witam,
    Po przeczytaniu kilku tematów np. na elektrodzie zastanawiam się nad zakupem głośnika podanego w temacie - mianowicie GDN-30-500-2x4-AA.
    Rozmawiałem dziś z Panem z STX i są już znowu dostępne w ofercie :)
    Mam jednak problem - bo za bardzo nie siedzę w car audio itp i chciałbym Was zapytać czym taki głośnik najlepiej zasilić ?
    Wiem, ze dobry byłby mocny monoblock, ale ja nie chcę na to przeznaczać zbyt dużej gotówki :) najlepiej prosiłbym o konkretne modele sprzętu :)

Dodam, że planuje zbudować do tego skrzynie ok 50l z br :) słucham regge,hh czasem techno i rock

Z góry dzięki :)

ile masz kasy?
    jak malo (100-150zl) to kup prawie dowolna 4 kanalowke - byle miala filtr LPF na wszystkie kanaly
    jak wiecej to mozesz kupic jakas mocna 2 kanalowke (2x200-300w)
    jak masz 500zl to smialo mozesz kupic 1kW monobloka peiyinga :P

Skomentuj

No tak do 300 fajnie byłoby się zamknąć :)
      Podobał mi się Twój tekst i skrzynka, którą zrobiłeś do tego głośnika - bo czytałem Twój temat wcześniej:)
      Myślisz, że ten głośnik to dobry wybór ? bo ja nie mam osłuchania w innych zbytnio

Edit: bo też trochę czytałem o wzmacniaczach i czy np. taki byłby dobry Peiying 2H30R ? słyszałem, że mocowo może on nawet przebić CP 1502
      Czy może lepiej co innego w tym przedziale cenowym ?

Skomentuj

kooler, jak kupisz 200-250W RMS do tego głośnika to mu w zupełności wystarczy. Najlepiej jakiś dwu kanałowy stabilny do 2ohm
        Lub oczywiście monoblocka
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez kooler
          Myślisz, że ten głośnik to dobry wybór ? bo ja nie mam osłuchania w innych zbytnio
          tak. za ta cene to naprawde rewelacja
          jedynie moge sie przyczepic do kosza ktory utrudnia troche solidny montaz i do braku oznakowania cewek. ale brzmi to naprawde fajnie

Zamieszczone przez kooler
          byłby dobry Peiying 2H30R ?
          osobiscie nie mialem ale wlasnie opinie sa dobre - moze byc

Skomentuj

Czaruję...
          X