Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana radia , prąd nie dochodzi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wymiana radia , prąd nie dochodzi

Witam , zdecydowałem sie na wymiane standartowego radia w moim puncie II , gdy podłaczyłem nowe radio , wogóle nie grał subwofer ktróry mam wbudowany w lewe nadkole (a przy standardowym radiu gra normalnie) , rozkminiałem i doszedłem ze nie dochodzi 2 + do wtyczki subwofera więc zmostkowałem tego 1 + z tym w 2 kabelkiem w którym go nie było , i wzmacniacz nie włanczał się w subwoferze tylko jakby przepuszczał sam sygnał , juz nie miałem wiecej pomysłów co z tym zrobić , pomyslałem że podjade z tym do elektronika i gdy wkładałem radio do otworu na radio to rozłączyło je i na nic teraz nie reaguje , tak samo teraz sie dzieje przy standardowym radiu , bezpieczniki saprawdziłem i wszystkie ok ,

Ma ktos jakieś pomysły jak co z tym się mogło stać , byłbym wdzięczny za wszelkie pomoce i podpowiedzi
    pozdrawiam

Podstawa to sprawdzić czy jest napięcie i porównać czy przewody w kostkach w ogóle zgadzają się z układem iso. Powinno być stałe +12 i po stacyjce. A ten subik ma swój wzmacniacz? Bo jeśli tak to samo zasilanie mu nie wystarczy potrzebny jeszcze sygnał audio (no chyba, że bierze go z tylnych głośników z ori instalacji)

Skomentuj

Tak sub ma wbudowany wzmacniacz , do suba wchodzą 2 + , masa i 4 sygnały z wszystkich 4 głośników

[ Dodano: 2010-08-26, 15:14 ]
      heh śmieszne pojechałem do elektronika , pod kierownicą rozebrał obudowe na bezpieczniki , a ja oczy walnałem bo zapomniałem że tam śą też bezpieczniki , i 10zł za wymiane bezpieczników :/
      radio działa ale teraz są znowu 2 problemy ;

-wzmacniacz nadal nie dostaje 2 + , a jak elektronik sprawdzał to w wtyczce do radią dochodzą aż 4 + zdziwił sie i powiedział że ktos juz tu kiedys mieszał

-radio po 1godz grania strasznie sie nagrzewa że ledwo ręcka wytrzymuje czy to normalne w tym radiu ? radio to Pioneer DEH-P6700MP

Skomentuj

Czaruję...
      X