Witam szukam od paru dni schematu układu który po podaniu sygnału audio poda masę do radia i włączy funkcję "telephone" , a gdy zaniknie sygnał wyłączy. Chciałem zbudować zestaw głośnomówiący i tego elementu mi brakuje. Jeden kanał chciałem przeznaczyć na na tą opcje, a drugi na sygnał do głośnika. Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Macie może jakieś pomysły ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Włączanie funkcji "telephone" w radiu
Collapse
X
-
Już wyjaśniam
Radio samochodowe Kenwood W3044
Raczej wzbudzanie przez fale nie wchodzi w grę bo włączało by się też wtedy, gdy nikt nie będzie dzwonił (chyba, że się mylę). Myślałem o układzie podobnym do tych zastosowanych w subwooferach - pojawia się sygnał audio włącza się, sygnał zanika wyłącza się. Chyba, że są inne pomysły o których nie mam pojęcia .
Skomentuj
-
Więc opisze na podstawie nokii. Do brązowego kabelka mute w radiu podłączasz kabelek odpowiadający za mute przy telefonie - musisz znaleźć sobie schemat pinów w 6310i i tam podpiąć. Najlepiej gdybys mial zestaw glosnomówiacy do 6310i i ucial kabelek i tam dopasowal odpowiednie kable do mikrofonu, wejscia glosnika (glos bedziesz mial na obu glosnikach niezaleznie). Ot cala filozofia, wszelkie uklady masz do tego w radiu i komórce.
Skomentuj
Skomentuj