Witam, szukam głośnika do budowy suba do bagażnika. Skrzynka nie może być wielka więc głośnik 20 lub 25cm.
Jednostka sterująca: Clarion DXZ558RMP
System odesparowany przód: Helix DB 62.1 (w planach zmiana na El Comp 6)
Przednie furtki wygłuszone, Helixy grają pod samym radiem, planuję zakupić wzmaka za jakieś 150-200zł (celuję w używanego Axtona 4 kanałowego, lub Kenwooda stara seria KAC) w tej kasie nie znajdę chyba nic lepszego.
Wzmak ma napędzać owe Helixy no i suba. Helixy mają 50W RMS.
Subwoofer raczej nie dużej mocy, bo nie mam kasy na wzmacniacz posiadający dużą moc. Co polecacie powiedzmy ~200zł za głośnik 20,25cm może być używany (oczywiście +/- paredziesiąt zł)
Moje typy to:
1. JL Auido 10w0 (uzywany)
2. Powerbass S-10 (uzywany i mocowo troche za duży)
3. Rockford Fosgate R1S410 (nowy kosztuje jakies 270zl, i moc wg producenta to 150w rms)
pozatym nic nie przychodzi mi do głowy, a może warto zbudować coś na GMS 250 (koszt 100zł nowy) i dołożyć zaoszczędzoną kasę na lepszego wzmaka. Auto to Seat Ibiza 6K.
---------- Post dodany o 21:57 ---------- Poprzedni post o 15:07 ----------
Dobra można zamknąć zdecyduje się na intertechnika... przód dostanie wzmaka (stara alpine lub sony) a intertechnik jakiegos dobrego monoblocka
Jednostka sterująca: Clarion DXZ558RMP
System odesparowany przód: Helix DB 62.1 (w planach zmiana na El Comp 6)
Przednie furtki wygłuszone, Helixy grają pod samym radiem, planuję zakupić wzmaka za jakieś 150-200zł (celuję w używanego Axtona 4 kanałowego, lub Kenwooda stara seria KAC) w tej kasie nie znajdę chyba nic lepszego.
Wzmak ma napędzać owe Helixy no i suba. Helixy mają 50W RMS.
Subwoofer raczej nie dużej mocy, bo nie mam kasy na wzmacniacz posiadający dużą moc. Co polecacie powiedzmy ~200zł za głośnik 20,25cm może być używany (oczywiście +/- paredziesiąt zł)
Moje typy to:
1. JL Auido 10w0 (uzywany)
2. Powerbass S-10 (uzywany i mocowo troche za duży)
3. Rockford Fosgate R1S410 (nowy kosztuje jakies 270zl, i moc wg producenta to 150w rms)
pozatym nic nie przychodzi mi do głowy, a może warto zbudować coś na GMS 250 (koszt 100zł nowy) i dołożyć zaoszczędzoną kasę na lepszego wzmaka. Auto to Seat Ibiza 6K.
---------- Post dodany o 21:57 ---------- Poprzedni post o 15:07 ----------
Dobra można zamknąć zdecyduje się na intertechnika... przód dostanie wzmaka (stara alpine lub sony) a intertechnik jakiegos dobrego monoblocka
Skomentuj