Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

audio bmw e30

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

audio bmw e30

witam
    po wielu latach nieobecności z powodów finansowych wracam oraz zaczynam powoli budować swoje CA
    samochód to bmw e30
    ory miejsca są w nogach i siedzą tam 13cm więc wiadomo że zrobię panele w drzwi i wrzucę tam słuszne 16cm ( zestaw odseparowany) zasilane wzmakiem
    tylko zadam teraz pytanie czy z dobrej 16 pod dobrym wzmakiem idzie uzyskać sporo basu(wiadomo że drzwi wygłuszone itd) ?
    czy lepiej pomyśleć nad 16 która będzie zasilana radiem i skupić się w przodzie na średnicy i wrzucić suba w bagażnik?
    poprzedni sub jaki miałem to sonic 12 pod carpowerem 1502
    wiadomo że tym razem chciałbym uzyskać więcej basu niż poprzednio , ma być on niski i głęboki

proszę więc o sugestie czy istnieje jakaś 16nastka która zrobi porządne zamieszanie ?
    zestaw będę budował totalnie od zera bo z tego co gra teraz nie da się nic odzyskać
    wiem że w grę wchodzą większe sumy ale jestem na to przygotowany i mam zamiar zapłacić za otrzymaną jakość
    czekam na rozpoczęcie tematu

Zamieszczone przez wojtaq Zobacz posta
    czy z dobrej 16 pod dobrym wzmakiem idzie uzyskać sporo basu(wiadomo że drzwi wygłuszone itd) ?
    czy lepiej pomyśleć nad 16 która będzie zasilana radiem i skupić się w przodzie na średnicy i wrzucić suba w bagażnik?
    poprzedni sub jaki miałem to sonic 12 pod carpowerem 1502
    wiadomo że tym razem chciałbym uzyskać więcej basu niż poprzednio , ma być on niski i głęboki
    czegos tu nie rozumiem
    ty chcesz z 16cm bas wiekszy niz z SONIC12? :o

DLS R6A zapewni odpowiednia ilosc basu w samochodzie dla osob nie wymagajacych przewracania wnetrznosci...
    dla ciebie widze ze to i tak bedzie za malo

totalna glupota dla mnie jest twoj (i nie tylko twoj) sposob myslenia o sprzecie - potezny sub i zestaw pod radio?!
    gdzie w tym logika?

zeby tego dalo sie sluchac to potrzebujesz i dobrego suba i dobrego przodu ktory dorowna subowi

podaj budzet

Skomentuj

czekałem właśnie na Twoją odpowiedź :)
      rano jeszcze byłem dalej po wczorajszym wieczorze więc mogę już o tej godzinie zacząć myśleć :d
      tak więc faktycznie musi być dobre radio , przód zestaw odseparowany pod wzmakiem i sub pod wzmakiem
      jeśli chodzi o koszty to wszystko zależy jakie są progi
      bo przykładowo np mam na zestaw przedni ok 700zl ale jeśli okaże się że warto dołożyć np 300zł to bez zastanowienia to robię
      myślę że najpierw wypadałoby skupić się co wrzucić do suba aby do tego dobrać wyrabiający przód
      także co wchodzi w grę , mówimy o czymś ponad sonic 12 :)
      czy idzie na głośnik do suba przeznaczyć 1000-1500zł czy mało ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        DLS R6A zapewni odpowiednia ilosc basu w samochodzie dla osob nie wymagajacych przewracania wnetrznosci...
        można ale ten głośnik potrzebuje grubego napędu i nie nadaje się do 2-dróg
        jeśli chodzi o koszty to wszystko zależy jakie są progibo przykładowo np mam na zestaw przedni ok 700zl ale jeśli okaże się że warto dołożyć np 300zł to bez zastanowienia to robięmyślę że najpierw wypadałoby skupić się co wrzucić do suba aby do tego dobrać wyrabiający przódtakże co wchodzi w grę , mówimy o czymś ponad sonic 12 czy idzie na głośnik do suba przeznaczyć 1000-1500zł czy mało ?
        za 1000zł można mieć bardzo dobry system odseparowany
        ale źle liczysz
        powinienes na system przedni przeznaczyć zdecydowanie więcej kasy a na suba mniej
        myślę, że za 500zł można miec świetny głośnik basowy
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta

za 1000zł można mieć bardzo dobry system odseparowany
          ale źle liczysz
          powinienes na system przedni przeznaczyć zdecydowanie więcej kasy a na suba mniej
          myślę, że za 500zł można miec świetny głośnik basowy
          przeznaczę gdy wystąpi taka potrzeba i zostanę do tego przekonany :)
          jeśli za 500zł jest coś co lepiej zagra niż sonic 12 to słucham propozycji :)

Skomentuj

także co wchodzi w grę , mówimy o czymś ponad sonic 12
            To jest awykonalne - zobacz sobie jakie Vb ma sonic 12 - na poziomie 0,9cm3 a dwie 16' musiały by miec Xmax w okolicach 45mm żeby przepompować tyle samo powietrza.
            Daj w drzwi 2x20cm i szerokopasmówkę w słupki - to najrozsądniejsze rozwiązanie żeby coś podobnie łupało.

Skomentuj

Może zestaw AS helon na przód i Helon 12 lub 15" na sub?
              Tyle, że bez dwóch solidnych alternatorów to się nie obejdzie

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                a to ciekawe, bo te glosniki sprzedaja przeciez w zestawie 2 droznym :p

co do suba to naprawde ciezko znalezc cos co zagra mocniej niz sonic a przy tym lepiej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  a to ciekawe, bo te glosniki sprzedaja przeciez w zestawie 2 droznym
                  wiem, a słuchałeś go w 2 drogach?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tak, sluchalem
                    nie zapominaj ze wiele osob slucha w korekcji na V
                    a sporo osob jak nie slyszy "cykania" to twierdzi ze glosniki nie graja

Skomentuj

a beyma power 12 na suba?

Skomentuj

to bardzo dobry glosnik, szybki, o duzej efektywnosci...
                        ale to zupelnie inny tym glosnika niz sonic wiec nie wiem czy tobie sie spodoba

Skomentuj

wporządku myślę że mogę spróbować z tą beymą :)
                          to teraz proszę o podpowiedź jaki zestaw odseparowany wybrać na przód ?:)

Skomentuj

okresl jak ma to grac
                            bo jak mocno basem to ja znam tylko 2 zestwy
                            DLS R6A - ale tu srednica kuleje a wysokie do najlepszych nie naleza
                            i 3 drozne focale K2 (czy jakos tak)

---------- Post dodany o 19:13 ---------- Poprzedni post o 19:11 ----------

Focal K2 Power 165KRX3

Skomentuj

nie musi grać mocnym basem ponieważ liczę że sub go da
                              przód żeby miał dobrą średnicę z przyjemnym dla ucha wysokim i byłbym za tym żeby był to zestaw 2 drożny :)

Skomentuj

no to jeszcze okresl jaki budzet

Skomentuj

MP 5.16 + np. Macrom EXT

Jakim chcesz wzmakiem je wykarmić?

Skomentuj

Czaruję...
                                  X