Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer do reno clio 2 phase 3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer do reno clio 2 phase 3

Witam
    Potrzebuje subwoofera do mojej renówki, musi być to coś szybkiego bo słucham gównie (hands up) nie chce zamulania i czasami wolniejsze electro, chce żeby łupało szybko a głęboko. Subwoofer musi być mały bo bagażnik nie jest za duży.W drzwiach w przodzie mam helixy 52 a w tyle fabryczne do wymiany (tez chyba na helixy tyle że współosiowe) nawet pod samym radiem było przyjemnie ale jednak za słabo. Wzmacniacz to magnat 360, subwoofer zasiliłbym z mostka, a dwa kanały na 4 drzwi.Tylko muszę wybrać odpowiedni głośnik, w grę wchodzi mds 08 podobno w 20l br gra całkiem ciekawie lub coś innego w tych samych pieniądzach.Czekam na wasze propozycje;d

Szkoda mi by było Mds08 do takiej muzyki jak Hand's up. Spokojnie wystarczy nowy 8mio calowy stx na dwóch cewkach.

Skomentuj

Zamieszczone przez mych3 Zobacz posta
      chce żeby łupało szybko a głęboko
      w miarę szybko będzie ale nie głęboki
      to głośnik to kulturalnego grania
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a mozecie mi powiedziec co to za typ muzyki?
        najlepiej niech autor poda kilka utworow to sprawdze

MDS potrafi zejsc odpowiednio do normalnego sluchania
        jak ma byc wykozystywany na maxa to poszedlbym bardziej w kierunku STXa 8" PP

a co do glosnikow na przod to musisz miec identyczne zestawy zeby spiac je rownolegle pod wzmacniacz
        aha - i z tylu przycisz wysokie tony

---------- Post dodany o 00:02 ---------- Poprzedni post o 22:30 ----------

David Guetta feat. Rihanna - Whos That Chick (G4bby & Fab Booty)
        Cascada - San Francisco (Frisco Extended Mix)
        Tim Berg - Seek Bromance (Raindropz! Sunshine Mix)
        w takim razie zdecydowanie MDS08 by sie tu marnowal
        jakbys sluchal wielu gatunkow muzycznych to moznaby go kupic
        do takiej muzyki STX w zupelnosci wystarczy

Skomentuj

Ja bym proponował bsw 104II w 33L zagra bardzo szybko nie muli i sprawdzi sie dobrze w takim gatunku muzycznym tylko cieżko go dostać;/

Skomentuj

To poszukajmy czegoś podobnego - Ja myślę że nowy 10' STX byłby bdb - male mms, duży BL, średni Xmax wróży że głośnik będzie szybciutki i dość miekki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
              Ja bym proponował bsw 104II
              Marios221, takich glosnikow ktorych nie mozna kupic mozna polecac duzo
              problem w tym zeby glosnik szybko kupic - i to czesto nowy

Skomentuj

Tutaj masz opinię kolegi z elektrody o stxie 10" tym nowym http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x4-f-s-pp.html

Mam porównanie z BR'em na Infinity REF 1260 W. Moim zdaniem STX ma dużo lepsze zejście i trochę lepszy impuls. Za to infinity jest głośniejszy, ale trochę muli w niższym paśmie.

Narazie podpięty pod pożyczonego Blaupunkta EMA-260. Jak na moje małowybredne ucho jest mega. Jak już wcześniej pisałem nie spodziewałem się, że taka mała skrzynia może aż tak nisko, głośno i czysto grać. Mogę z czystym sumieniem polecić ten głośnik.

Skomentuj

ten stx 10 to bardzo ciekawa propozycja i chyba sie skuszę znalazłem jeszcze jedną opinie:
                  Jako że przetwornik świeży to uważam z mocą, ale jak do tej pory spisuje się wyśmienicie. Zejście naprawdę konkretne zważywszy na "tylko" 30 litrów. Impuls też niczego sobie. Trochę świszczenia w BR ale będę wymieniał na większy.
                  Ogólnie jestem zadowolony i polecam.

tylko pojawia sie problem nie dysponuje taką mocą ale jak na głośniku oszczędzę to na jakiś porządny wzmacniacz zostanie

Skomentuj

głośnik już przyszedł siedzi w skrzyni 30l br w bagażniku i jest to czego się spodziewałem jest mega po prostu. Polecam ten głośnik, dzięki ze żeście mi go polecili:p:thumbsup:

Skomentuj

Czaruję...
                    X