Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki wzmak - Golf3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki wzmak - Golf3

Witam jestem posiadaczem Golfa. moje pytanie brzmi:

Mam 4 Głośniki + Tuba:
    przód magnat nie pamiętam modelu
    tył alpine
    Tuba JbL

wszystko leży w domu, (dostałem je że tak powiem w spadku po kumplu który nigdy ich nie montował, przeleżały pół roku w szafie ) więc kieruje się do was z pytaniem jak to wszytsko sklecić do kupy żeby grało jak dobrać wzmacniacz ile kanałów na co patrzeć, czy potrzebny bd kondensator. Z góry dziękuje

jak chcesz wykorzystać wszystkie głośniki, to pewnie jakąś mocną 5/6-kanałówkę, lub 2 wzmacniacze: jeden 4-kanałowy i drugi monoblock...
    Chociaż zaraz pewnie będzie Ci ktoś próbował to wybić z głowy, i powie żebyś montował tylko na przód i "tuba". :)
    Skoro wszystko leży w domu, więc się może wysil i podaj dokładne modele w/w głośników?

Skomentuj

Wychodzisz z założenia że sprzęt od kumpla jest dobry i że musi zostać? Bo po tym co napisałeś - sugeruje że będzie umcyk, umcyk, umcyk :P

Chcesz ładnie zagrać, z mocnym basem, czy wycisnąć z tego co masz najwięcej jak można?

Jaki masz budżet na wzmacniacz? musi on być nowy?

Podaj rozmiary głośników które masz? Te magnaty to są w podszybie? Alpine na tył są elipsy czy okrągłe?
      nie masz tuby JBL tylko masz obudowę walcowatą, tuba to specjalny rodzaj obudowy, której tunel w przekroju przybiera kształt tubowy.

Ja sugeruje jeżeli jest tak jak mówie - magnaty w podszybiu podłącz pod radio, tylne alpine albo nie montuj, albo zamontuj je z przodu w drzwiach i podłącz pod wzmacniacz, noi subwoofer oczywiście w bagażniku, podłącz pod ten sam mocny 4 kanałowy wzmacniacz. Takie prawdziwe 4x100W :)

Skomentuj

primo - ktory golf?
        secundo - budzet?
        tertio - podaj modele glosnikow

Zamieszczone przez Gimp2 Zobacz posta
        czy potrzebny bd kondensator.
        to zalezy od wzmacniacza. ale zazwyczaj w takich instalacjach nie jest potrzebny

Skomentuj

Nie na temat...
          Ja myślę, że golf III jako pojazd mechaniczny nie potrzebuje wzmacniacza.

A tak poważnie to nazywajcie tematy z sensem, moderatorzy chyba sie opierdzielają bo już dawno powinna być zwrócona uwaga ;/

Skomentuj

jeszcze głośników nie mam czekam na paczuszkę. już chyba wiem co zastosuje przeczytałem poradnik jakiś radio + 4kanały + monoblock
            wersja golfa rolling
            budżet do 500zł zależy mi na czystym brzmieniu, żeby to raczej grało. Poza tym jeżeli mam w zasięgu ręki takowe głośniki to czemu by ich nie wykorzystać.
            Last edited by Gimp2; 13.07.2011, 21:37. Powód: dodanie treści

Skomentuj

150-200zl bedzie kosztowala instalacja do wzmacniacza
              reszta dopiero jak podasz szczegoly glosnikow

Skomentuj

Czaruję...
              X