Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic 3D EJ9 eliminacja pogłosu blachy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

u mnie jest juz od 3 lat i jeszcze się nic nie odkleilo
    lepiej zrob to dobrze, bo wieksze slonce czy wielszy mróz i odpadnie
    i nie bedziesz zadowolony z efektów
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzwoniłem do sprzedawcy i powiedział, że te maty tak mają, a więc ok
      Jutro zabieram się za drugie drzwi
      pozdr

Skomentuj

stp tak ma, ze sie odkleja?
        Dobry zart
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A skąd zamawiałeś te maty? Bo to może jakieś podróby skoro klej nie trzyma jak powinien.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            stp tak ma, ze sie odkleja?
            Dobry zart
            Zaden to żart

Maty moge odkleić z każdej powieszchni na którą ją nakleiłem, co wyklucza złe odtłuszczenie drzwi
            Docisk wałkiem i rękoma więc błędu z mojej strony nie było

---------- Post dodany o 05:04 ---------- Poprzedni post o 05:03 ----------

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
            A skąd zamawiałeś te maty? Bo to może jakieś podróby skoro klej nie trzyma jak powinien.
            na Allegro

Skomentuj

w takim razie cos jest z tymi matami nie tak
              jak by bylo ok to bys mial duzy problem z odklejeniem
              bez opalarki by nie poszlo
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tak jak mówi lklukasz - prawidłowo przyklejonej maty oryginalnej musisz pozbyć się opalarką bo inaczej nie zejdzie. Ja bym to zareklamował.

Skomentuj

Podobno musi minąć jakiś tam czas żeby się zwulkanizować.

Skomentuj

potwierdzam
                    z dynamatami jest podobnie
                    na upartego da sie odkleic

Skomentuj

Skoro sama z siebie się nie odkleja (odpada/odłazi) tj. bez użycia zew. sił, no to w czym problem ? Może po prostu taka struktura kleju dzięki czemu i w gorącu jak i mrozie zachowuje dalej swoje właściwości przylepne ?
                      Ew. może spróbuj je przyklejać na gorąco... (a żeby było jeszcze ciekawiej; nagrzewaj i ochładzaj.... badając co się z nimi dzieje )

Skomentuj

z tego co zrozumialem to odrywa sie bez problemu
                        wiec tak nie powinno byc
                        jesli schodzi przy uzyciu wiekszej sily to ok
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                          lklukasz mi chodziło raczej o to że właściwości tego kleju są może takie jak rzepu - sam nie odpada ale jak lekko (bez większej siły) zaczniemy rozwarstwiać to nie ma z tym żadnego problemu. W gruncie rzeczy to i ja nie wiem jak to dokładnie u autora jest, a i nie będę polemizował głębiej z Tobą na ten temat gdyż ja w CA nie mam takiej praktyki, ale dlatego też nie zabieram głosu w temacie całej maty a raczej tylko jej lepiszcza

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                            Podobno musi minąć jakiś tam czas żeby się zwulkanizować.
                            No ale ten czas wulkanizacji trwa kilka godzin aż mata powróci do odpowiedniej wartości twardości a zatem klej też nie będzie ani sprężony ani rozprężony i będzie miał właściwą konsystencje...

Dla testu - weź jakiś inny kawałek blachy, odtłuść ją i jakieś pozostałości mat przyklej na niego - dowiesz się czy dobrze przygotowałeś powierzchnie drzwi do oklejania czy za jakiś czas będzie Cię czekać niespodzianka. A jak przykleisz matę do maty - na zakładkę to tam też da się ją łatwo odkleić?

Skomentuj

Witam ponownie
                              Niestety nie mogłem odpisać wcześniej ponieważ przez burze nie miałem 4 dni internetu(radiówka)

Jeśli chodzi o te maty to oczywiście testowałem na róznych powieszchniach aby mieć pewnośc czy za słabo nie odtłuściłem drzwi i efekt ten sam.
                              Aczkolwiek mata z matą trzyma się lepiej, i cieżej je oderwać, ale to chyba oczywiste bo obie mają klej na sobie.

Przestałem się obawiać odklejenia, bo przez powyższe doświadczenia dochodzę do wniosków podobnych jak ir0nhide, że skoro sama z siebie sie nie odkleja to ok.
                              A to, że się odkleja używając sporej ilości siły to znów za ir0nhide'm uważam, że takie jej właściwości aby znosiła wszelkie warunki atmosferyczne.
                              Mając taka gumową elastyczną konsystęcje mata posiada możliwość w jakimś stopniu pracy przy mrozie, więc nie popęka, a co do upałów to dla testu podgrzałem bardzo mocno kawałek maty na jakiejś tam blaszce i klej nie puścił
                              Także wszystko jest ok
                              Jeszcze raz dziękuję za pomoc
                              pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                              X