Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Quadrl Radon?.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Quadrl Radon?.

Witam.

Zainteresowany jestem tym piecykiem,mogę kupić za bardzo tanie pieniążki{sprawny}.
    A moje pytanie ,czy można na nim zbudować fajny system,ogólnie jak to gra.
    Na razie jestem w trakcie kompletowania poszczególnych klocków do systemu.
    Nie stać mnie na wtopienie kasy,dlatego pytam.

Pozdrawiam.

---------- Post dodany o 12:58 ---------- Poprzedni post o 12:54 ----------

Jeszcze pytanko na temat filtrów jak dobrze pamiętam to raczej posiada?.

Zamieszczone przez aywor5 Zobacz posta
    Zainteresowany jestem tym piecykiem,mogę kupić za bardzo tanie pieniążki{sprawny}.
    Jak poniżej 200zł to warto wziąć.

Piecyk dość ciekawy, ale nie tak ciekawy jak Krypton.

Ma dość neutralne brzmienie, ale swój charakter. Nie wyostrza góry, dobra średnica. Kopniaka ma dużo słabszego niż Krypton, ale jest bardziej zróźnicowany. Filtry posiada, podstawowe takie jak każdy wyposażony w nie wzmak. Raczej do średniego zestawu, dużo fajniej gra np. Signat Roc 3 ale ma mniej mocy.

Skomentuj

Docelowo Quadral będzie gonił Powerbass L-60c( do zakupu) który kiedyś miałem na odsłuchu i było jak na moje słoniowe ucho prawie o.k.
      Za dużo ostrzył,ale kick bass był fajny.
      Kupie Quadrala(140 zł) może wyniknie fajny duet z Powerbassem.
      Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
      ale swój charakter

Możesz dokładnie sprecyzować?.

A jeszcze tak nie w temacie ,czym różni się nowa seria Powerbass L-60cx od poprzednika?.

Skomentuj

A już PB wybrałeś jako zestaw którego nie będziesz zmieniał? Bo to jest imo zestaw który właśnie nie ma średnich, tylko kickbass i syczące, ostre wysokie bo to niezbyt dobry alu tweeter. Zestaw niezbyt rewelacyjny jest całościowo, chyba że od biedy ktoś chce słuchać tylko przodu, a Ty kupujac 4 kanały sądzę że chcesz też mieć suba a to już mija się z celem.

Nie sądzę żeby wzmacniacz załagodził wysokie w tym zestawie, mają złą zwrotnice a na to mało co pomoże. Noi raczej woofer PB ma ciepłe brzmienie, więc nie mieszał bym ciepłych głośników z neutralnym wzmacniaczem, bo wyjdzie Ci mieszanina, któreś partie będą neutralne a któreś ciepłe a to denerwuje jak się dobrze wsłucha.

Możesz dokładnie sprecyzować?.
        bo niektóre piece neutralne, są nudne w odsłuchu, po prostu taka jakby monotonia, nic sie nie dzieje z dźwiękiem. A ten wzmacniacz, ma jakiś charakter dzięki któremu się nie nudzi.

A jeszcze tak nie w temacie ,czym różni się nowa seria Powerbass L-60cx od poprzednika?.
        Inną membraną midwoofera.

Skomentuj

W takim razie co proponujesz pod ten piec do 400zł ,może być używka.
          Muza której słucham to Disco,Techno itp..
          Sub jest w planach ale na razie w odległych wiec przedni system też musi mieć dobrego Kicka.

---------- Post dodany o 12:43 ---------- Poprzedni post o 11:38 ----------

Radio które posiadam na chwile obecna,Clarion DB 269 RGMP.

Skomentuj

Hmm do tej muzyki no cóż, zestaw w sumie jak znalazł, ale da się coś lepszego kupić, przynajmniej jeżeli chodzi o brzmienie kopułki. Np. to:

http://allegro.pl/glosniki-sinuslive...905359105.html - dobry zestaw, ale potrzebuje trochę mocy. Spróbował bym go puścić na mostkach radiala.
            lub http://allegro.pl/hollywood-excursio...853605963.html - Tutaj jest dość potężna podstawa basowa, miła średnica nie schowana, a wysokie stonowane wręcz deko cofnięte, ale przynajmniej poprawnie odtwarzane. Cały zestaw jest ok w tym przedziale cenowym.

Ew. jak jednak chcesz coś bardziej jakościowego http://allegro.pl/tonsil-speed-1700s...895594247.html
            Tylko zwrotnica, należało by zmodyfikować, żeby zestaw brzmiał lepiej.

Wszystkie zestawy, no może poza tonsilem to podobny przedział brzmieniowy dp PB, więc jak ten tweeter Ci tak bardzo nie przeszkadza, a słuchałeś zestawu, to nie wiem czy jest taki sens zmieniać. Tragiczny to on nie jest, tylko ta kopółka do wymiany - w połączeniu z DT284 byłby fajny zestaw.

Skomentuj

Piecyk zakupiony ale niepodłączony.Jak odsłucham zdecyduje co dalej do przodu.
              Dziękuje za pomocne opinie .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skomentuj

Odezwij się do ilklukasza (mam nadzieję że nie zrobiłem wtopy ) o system który ostatnio ma okazję odsłuchiwać.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                  ilklukasza
                  lklukasz
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Dan124-na razie mogę zapomnieć o głośnikach na przód ,brak kasy.
                    A co wzmacniacza to dla mnie zjada Dragstera da 604 który kiedyś miałem na pokładzie .
                    Qudral gra jak na mój słuch o niebo lepiej,zwarty kick ogólnie całe pasmo jest ok.Dragster koloryzuje i to sporo.

Skomentuj

Wymyśl przyzwoitą cenę i wezmę tego dragstera.

Który to model

Skomentuj

DA -604,ale niestety już dawno sprzedany.

Skomentuj

Czaruję...
                        X