Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Półka.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Półka.

No siema.

Większość z Was pewnie pomyśli - "kolejny co chce głośniki do półki wmontowywać... <facepalm>". Otóż nie :P Mam Civic'a Coupe 5 generacji i nie wiem jak w tym aucie będzie z basem. Tzn. już wyciągnąłem półkę, ale teraz nie wiem jak ją "załatwić". Chodzi o to, że kończę robić "budżetowy projekt" na SW 8.2.300 2x2 (pod radio). Otwory chcę zrobić wkrętarką z wiertłem :F Moje pytanie brzmi: jak to zrobić, żeby nie było widać, że coś było robione? W sensie, żeby nie rzucało się w oczy. Bo myślałem, żeby po prostu oderwać ten materiał który na tej półce jest (2-3mm grubości ma ta decha), zrobić otwory i ponownie przykleić materiał... Tylko czy bas się przedostanie do wnętrza dobrze przez takie dwa otwory, dodatkowo zaklejone materiałem? Czy po prostu zrobić dziury i znaleźć jakieś maskownice, żeby to zakryć? Jakie rozwiązanie byłoby najlepsze mając na względzie dobre przebicie się basu do środka (sub podłączony pod radio) i to, że chcę, żeby wyglądało to w miarę "fabrycznie" ?

Dzięki i pozdrawiam.

No ale czekaj - po co robić na przód? Skończ suba, podłącz wszystko jak trzeba i zobacz czy basu jest wystarczająco. Jak malo, to wyciągnij pólkę z auta i wtedy posłuchaj, czy jest znaczna zmiana i warto robić otwory.

Raczej będzie tak, że jak zrobisz otwory w półce to będą za małe, jak zrobisz większe, to pólka może się złamać. Ale bardziej kombinował bym z odklejeniem materiału i jego ponowym naklejeniem, ale poćwicz wcześniej klejenie, bo możesz bardziej spartolić niż było.

Skomentuj

no cóż... Niecierpliwość zrobiła swoje, wyłożyłem półkę i zrobiłem otwory - od spodu były takie fabryczne nacięcia, więc naciąłem je jeszcze bardziej robiąc otwory. Możliwe, że jutro podłacze ten sprzęt i zobaczymy co "powie".

- ten materiał dosyć sztywny i dobrze leży na tej półce - w sumie chyba norma - dam trochę wikolu na brzegi jak już będzie wiadomo co i jak.

To, że zrobiłem otwory, ale dalej jest tam materiał coś da? Czy bas przebije się przez ten "kocyk"?

Skomentuj

Zamieszczone przez RzeznikUnitra Zobacz posta
        To, że zrobiłem otwory, ale dalej jest tam materiał coś da? Czy bas przebije się przez ten "kocyk"?
        Nie ma to znaczenia, chyba że koc ma bardzo gęstą strukture a chyba ma z tego co widać na zdjęciu i piszesz. Zobacz pod światło czy przebija dość dobrze, jak tak to nie masz się o co martwić.

Skomentuj

naciagnij taki material jak na masownice
          wtedy nie bedzie problemu
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zrobione... Prześwituje, więc teoretycznie nie powinno być źle, miałem dzisiaj podłączyć, niestety aku się rozładował... Cóż, jutro naładuje, podłączę i wypowiem się w temacie o projekcie tego suba. Dzięki za pomoc i cierpliwość do głupich pytań :P

Skomentuj

Czaruję...
            X