Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do subwoofera - jaki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do subwoofera - jaki

Witam
    potrzebuję waszej pomocy w wyborze wzmacniacza do subwoofera do max totalnie 400zł, będzie on napędzał głośniczek focal 27V2 jest on 2 cewkowy - obie cewki 4r, reszta paramerów w sieci.
    pilne i najlepiej by było to z okolic warszawy z tego co jest dostępne aktualnie na allegro, muszę kupić go już choćby i jutro. Z góry dziękuje komuś kto siedzi w CA za luknięcie na allegro co jest warte zainteresowania, ja o CA wiem tyle co nic

przy okazji ktoś może doradzi radio do 300zł CD z mp3 i mile widziane usb - wyjście oczywiście na subwoofer musi być. Tak samo albo nowe które łatwo kupie albo używke wartą zainteresowania z okolic warszawy która jest teraz i nie muszę czekać i polować

Szukaj Rodków (Rodek) na allegro. Pracują w mosku przy 2ohm i mają trochę prądu.

Co do radia - nowe Pioneer 1400UB, używane - co się spodoba.

Skomentuj

a co sądzisz o tym za 200 zł :

http://allegro.pl/carpower-2-250-war...246846980.html

lub

http://allegro.pl/wzmacniacz-pioneer...248931910.html

oraz

http://allegro.pl/show_item.php?item=2253388324

??

bo może warto zakupić jakiś tańszy i dozbierać - mam tego focala i chce go wstawić do auta by już pograł a później można sprawić mu coś lepszego jakby co... od razu i jakiś kondensatorek bym później dokupił

Skomentuj

Żaden nie gra w mostku od 2 ohm, ale pewnie chcesz podłączyć każdą cewkę pod osobny kanał. Carpower nie jest zły, ale warto się czymś innym zainteresować, choćby tym RFem.

http://allegro.pl/rodek-r1500a2-gwar...252004426.html

Tutaj masz do 400zł porządny piec, który napędzi dobrze focala.

Jak robić, to raz a porządnie - mniej wydasz sumarycznie. I kondek dopiero, jako bufor jak położysz porządne kable i nie będzie spadków napięć, to można wtedy dać. A nie teraz, kiedy pewnie reszta systemu i osprzętu leży i kwiczy.

Skomentuj

ano leży i kwiczy :) bo dopiero właśnie coś w aucie robie

kupiłem ten wzmacniaczyk i kable do niego

dzisiaj jadę po to radio co pokazałeś i okablowanie do głośników, za wysokie na razie będzie mission ze wspólnego zamówienia i zwrotnice jakieś, od tego samego sprzedawcy ale nie wiem co dac do tego na niskie, w półce mam 10cm w drzwiach z przodu 16,5cm

sub trochę a nawet znacznie odstaje od pozostałych przetworników ale to dlatego ze focal wpadł mi można powiedzieć za darmo a w to auto co będzie to wszystko wsadzone nie jest tego wszystkiego warte, sub ze wzmakiem i radiem zostanie na lata a pozostałość w drzwiach będzie lepsze w nowszym aucie, teraz interesuje mnie coś co po prostu jakoś tam zagra do kompletu z missionem, bo w półce nie mam nic a w drzwiach standard

jak wspomniałem 2 szt 10cm i 2 szt 16,5cm coś z tej samej serii nie za drogie bo i tak sporo na raz już idzie kasy...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
            Co do radia - nowe Pioneer 1400UB, używane - co się spodoba.
            Mam nadzieje że go jednak nie kupiłeś - nacisnęło mi się zamiast 2 na klawiaturze 1 i w efekcie wyszło że to radio bez CD i ściąganego panelu - chodziło mi o model 2400ub.

No ale czekaj - missiony dasz zamiast 10cm w podszybie razem z filtrem, chociaż lubią być ukierunkowane i lepiej dać je w lusterka albo słupki.
            Bo tak - to miałbyś 3drożny system a chyba nie o to chodzi. Do missionów lklukasz ma ama BL160 z pomierzoną zwrotnicą - podobno fajny zestaw z tego wychodzi - będę miał okazję testować za jakiś czas, jak przetestuje inne budżetowe zestawy.

Skomentuj

kupiłem z CD i zdejmowanym panelem :) spokojnie

natomiast co do tweeterów to mam w słupkach z przodu i koło klamki z tyłu więc są skierowane w strone słuchacza, cały sprzęt już gra i jak za te pieniądze co dałem jestem bardzo zadowolony, w tym aucie nie potrzebuję nic lepszego, dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Skomentuj

To dobrze, ulżyło mi :P

Jestem więc zadowolony, ze kolejny kolega z forum jest usatysfakcjonowany ze swojego grania :)

Skomentuj

chodzi o to że jedyne pieniądze wydałem na radio i wzmacniacz, głośnik miałem niemal za darmo, missiony po 4 zł :) zwrotki po prostu podstawowe oid sprzedawcy missionów, i jakiś tam dól, nic nie pierdzi, nic nie trzeszczy itd, gra jak na te pieniądze zaje... a radio , sub i wzmacniacz posłużą na lata, nawet w następnym aucie :)
                  Mi to odpowiada, w samochodzie i tak nie uzyska się nic bóg wie jakiego, :) choć pewnie w następnym aucie pójdzą już lepsze średnionisko i wysokie ale w tym na prawde nie warto. Bo szkdoa zostawiac a wyciągać później wszystko to bez sensu, a tak wezme radio, wzmacniacz i focala a reszte zostawie.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
                    Mi to odpowiada, w samochodzie i tak nie uzyska się nic bóg wie jakiego,
                    Ja głównie się przesiadłem do samochodu z domu, bo tam uzyskam dużo dużo więcej - zdziwił byś się co da się w samochodzie osiągnąć hehe W domu miałem robić swoją finalną konstrukcje stereo na seasie 27tbfcg bo to najtańsza z kopułek budżetowych która dobrze gra - bardziej mi przypadła do gustu niż znany usher 9950 i chciałem połączyć ją z czymś również aluminiowym, początkowo L18 a potem fountek fw168 i nie wyszło z tego nic dobrego, tzn cantony karat 30 które kupiłem za 250zł grały na takim samym poziomie, co wyżej wymieniony zespół DIY który wyszedł mnie ponad 1200zl i wiele nocy nieprzespanych przy zwrotnicy. Nadal nie byłem z tego usatysfakcjonowany, oczekiwałem wiele więcej.

A w samochodzie za 1200zł zrobiłem sobie granie takie że nie spodziewałem się że dźwięk może być taki... hmm przestrzenny, poukładany i ile detali nagle w piosenkach się pojawiło i że zestaw stereo może faktycznie grać lepiej niż nie jedno quadro :) No ale każdy ma swoje zdanie, ja mam system CA w ostrej przebudowie bo zachęciło mnie to doświadczenie z samochodem, bo akustyka samochodu w moim wypadku jest dużo lepsza niż pokoju który zły nie jest :P
                    Ogólnie temat rzeka - czas kończyć offtop i zapraszamy na forum po nowe rady :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X