Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik niskotonowy kupić ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik niskotonowy kupić ?

Witam mam mały problem ponieważ mój SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP Wyzionoł ducha pod wzmacniaczem 2x 1kW więc teraz muszę kupić głośnik najlepiej jakiś do 300zł . Koniecznie musi być 30cm 4/2 ohm czy moglibyście coś polecić ?? . Głośnik ma być samochodowy

No to gratulacje! Czego oczekujesz od następnego głośnika i w czym ma to siedzieć? (pytam o obudowę)

Skomentuj

STX i tak dzielnie grał ponad rok wiec myślę że to niezły wynik . Głośnik ma wytrzymywać moc którą dostaje czyli 1000w . Obudowa będzie nowa liczona pod głośnik

Skomentuj

2x SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP :)

Skomentuj

Pytanie jaki to wzmacniacz, bo moc 2 kw to zazwyczaj tylko na obudowie a w środku 200 W.

Skomentuj

Wzmacniacz DIY . STXa już nie chcę może coś innego ?

Skomentuj

DIY - 1kW lub 2kW i to jeszcze do samochodu. Gratuluje rozsądku :) Z miłą chęcią zobaczył bym to cudo.

A tak serio, może zejdźmy na ziemie i powiedzmy prawdę jaka jest? Bo to wygląda na temat założony z nudów w którym prawdy jest tyle co kot napłakał.

Skomentuj

Jak chcesz to mogę ci jutro nagrać filmik padającego STXa . Wzmacniacz 1kW jest dość prosto zrobić wystarczą dobre tranzystory oraz wiedza . Ponawiam pytanie czy moglibyście polecić jakiś głośnik ?? zastanawiam się nad tym głośnikiem : http://www.audiosklep.pl/hifonics-bx15d2-p-2589.html ale to dopiero jak przypłynie trochę gotówki.

Skomentuj

Zamieszczone przez kospan Zobacz posta
                  Wzmacniacz 1kW jest dość prosto zrobić wystarczą dobre tranzystory oraz wiedza .
                  Skoro wiedze masz sporą to zbuduj subwoofer tak aby jego wytrzymałość mocowa była na dobrym poziomie, Ciebie zadowalająca. My tu STXów nie palimy...
                  Ten głośnik który pokazałeś nie wiem cy na pewno wytrzyma to co mu podobno zapodasz.
                  Kup jakiegoś Cerwina V. i spokój...

Skomentuj

Budżet też ma swoje granice , na Cerwina V. mnie na chwilę obecną nie stać.

Skomentuj

Pokaż mi pomiar albo chociaż zdjęcie wnętrza tego wzmacniacza, to uwierzę i nawet polecę Ci jakiś głośnik.

Skomentuj

Też bym chciał takiego wzmaka.

Jest szansa na jakiś manual albo coś co pomoże mi takie cudo mieć.

Skomentuj

Czaruję...