Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Focal 165 Access A1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Focal 165 Access A1

Wiam!
    przymierzam sie do zakupu tego zestawu. Narazie bedzie gral pod radyjkiem a w pozniejszym czasie jako naped posluzy wzmacniacz.

I tu moje pytanie czy mial ktos przyjemnosc sluchac tego zestawu i moze sie wypowiedziec na jego temat.
    W internecie jest malo konkretnych informacji

Ja słuchałem, mogę powiedzieć wg swojej opinii, że jest to rzeczywiście najniższa seria Focala, która mnie nie urzekła. Brakło mi w zestawie "duszy", czegoś co powodowało przyjemność z odsłuchu. Nie brakuje mu na pewno dołu (w sumie słuchałem go w najlepiej zrobionych do tej pory drzwiach, jakie widziałem, stąd może takie wrażenie). Zestaw taki, że nie ma się do czego przyczepić, ani czego pochwalić. A np. KR2 to już bardzo bardzo mi się podoba :)

Napisz o swoich oczekiwaniach, wtedy coś się doradzi.

Skomentuj

Moze zaczne od tego ze na fronty mam przetworniki z zwrotnicami mam 300zł, dystanse i wytlumienie juz jest.

Co do oczekiwań, zeby graly przyjemnie i mozna bylo sluchac glosnikow godzinami a nie drazniacej gory badz monotonnego dolu.

Skomentuj

jak za 250-300zl sa OK
        ogolnie focal dla mnie ma za ostra gore - ale woofer jest OK (nic wiecej, nic mniej)

ale za 300zl ja bym bral ama + mission (pisz do lklukasza - powinien je jeszcze miec)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          jak za 250-300zl sa OK
          ogolnie focal dla mnie ma za ostra gore - ale woofer jest OK (nic wiecej, nic mniej)

ale za 300zl ja bym bral ama + mission (pisz do lklukasza - powinien je jeszcze miec)
          możesz rozwinac ama ? a jakis projekt zwrotki do tego znajde ?

Skomentuj

lukasz sprzedaje cale zestawy (o ile jeszcze cos ma)
            za 300zl masz zestaw ktory gra jak zestawy ze sklepu za 500-800zl

duzo basu, dobre wysokie tony i poprawna srednica
            przy tym nie za duze zapotrzebowanie na moc
            nawet na radiu potrafi dosc dobrze zagrac

jak ci nie pasuje to ze to zestaw DIY a nie ze sklepu to dobra alternatywa jest beyma sck-65 (o ile chcesz sluchac muzyki a nie "umcyk" )

Skomentuj

Czaruję...
            X