Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prośba o pomoc w skompletowaniu zestawu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prośba o pomoc w skompletowaniu zestawu

Witam wszystkich użytkowników forum, to mój pierwszy post. Trafiłem tu za sprawą klubowego kolegi Sapphire :) pozdrówki dla wszystkich

Więc chciałbym skorzystać z Waszej wiedzy a przy okazji podedukować się coś w temacie car audio :flapper:
    Odkąd posiadam samochód zabieram się za audio... samochód nissan almera, słucham muzyki takiej jak leci w radiu np eska, trochę trance, big band i klasycznej także w ramach poprawy nastroju
    Nie chodzi mi o moc w sprzęcie, mam dobre ucho więc zależy mi na dobrym dźwięku. Wstyd się przyznać jestem muzykiem i temat powinien być ogarnięty już dawno ale lepiej późno niż wcale, jak to mówią szewc w dziurawych butach chodzi :biggrin:

W aucie kiedyś była instalacja audio ale poprzedni właściciel nie wiele mi pozostawił w spadku... :huh: tył głośniki seria czyli Panasonic 8W, przód Focal 70W, zwrotnice focal no i kabelki :cool:

Teraz od czego zacząć... powiecie wygłuszenie, myślałem o matach GMS06 XL lub APP polimerowej to wyczytałem na forum u Was ktoś pisał. Dalej jaki wzmacniacz, subwoofer, co polecacie... Chciałbym żeby to było np z firmy alpine, pioneer, sony, kenwood o coś japońskiego mi po prostu chodzi. Jakie moce itd? to już czarna magia, oczytałem się tyle i światełka w tunelu nadal nie widze :biggrin: Chciałbym tradycyjnie przód i subwoofer pod wzmacniaczem. Jak grają te głośniki focal, zmienić je na coś innego? Jakie wysokotonowe? Missiony już nie od jednego słyszę są polecane. Cena wszystkiego :lol: hmm jak najlepsze i najtańsze żeby było :biggrin: myślę w granicach 1000zł za sprzęt oczywiście nie nowy bo za taką kwotę nie bardzo raczej. Nie wliczam w to wytłumienia. Aha radio zostaje fabryczne ponieważ połączone i sterowane jest razem z dmuchawą.

Jak ktoś jest wstanie ogarnąć moje zapotrzebowania i wymagania to proszę o pomoc :) chciałbym sprzęt pomału kompletować, może się jakaś okazja trafi, tak żeby wszystko miało i ręce i nogi

Zamieszczone przez _JoNek_ Zobacz posta
    powiecie wygłuszenie, myślałem o matach GMS06 XL lub APP polimerowej
    zobacz przyklejony temat - w jednym miejscu spis wszystkiego co da sie kupic/uzyc do wygluszenia

ama + mission
    stx 8" w bagazniku
    wzmacniacz 4 kanalowy - wiec przykro mi, bo tylko tutaj mozesz uzyc sprzetu "japan" :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

ama + mission
      gdzie to kupić i za ile?

Skomentuj

mozna bylo kupic tanio zestaw u lklukasza (zestaw z opracowana zwrotnica. same glosniki mozna bylo kupic na allegro)
        obecnie, jak wiadomo, skonczyly sie missiony. wiec zmuszeni jestesmy placic 39zl/szt debilowi ktory je wykupil i pozbawil nas radosci :[

Skomentuj

Ok ,a co z wooferami AMA?Można je gdzieś kupić?
          A żeby nie było ot,polecam ten wzmak miałem go i naprawdę fajnie gra,tylko cena 400pln jest nieco wygórowana.

http://allegro.pl/wzmacniacz-phase-l...681675245.html
          Last edited by teodor; 05.10.2012, 18:49.

Skomentuj

lklukasz lub dan124
            lub uzywki na allegro lub forach

Skomentuj

Pawel S. dziękuję za odpowiedź!

zobacz przyklejony temat - w jednym miejscu spis wszystkiego co da sie kupic/uzyc do wygluszenia
              właśnie czytałem ten temat i te maty o których pisałem wyżej chyba są najrozsądniejszym rozwiązaniem

A co do tych głośników AMA możesz podać coś podobnie grające? Są niezastąpione czy jak?

Skomentuj

wiec zmuszeni jestesmy placic 39zl/szt debilowi ktory je wykupil i pozbawil nas radosc
                święte słowa

Skomentuj

Siemasz _JoNek_ widze ze sie zdecydowales napisac
                  dopisz jeszcze jaki masz model tych focali. jesli sie okaże ze maja jakies szanse w konkurencji z AMA to moze bedzie warto zostawic?

Skomentuj

tak Sapphire, wziąłem się ostro za temat model głośników Focal Polyglass i nic poza tym na nich więcej nie pisze, z wyglądu raczej modele się różnią a moje są identyczne jak te w aukcji http://allegro.pl/focal-165vb-polygl...671221817.html nie znalazłem nigdzie informacji jak wypadają w porównaniu z AMA więc nie wiem, a jak u Ciebie? :)

Skomentuj

U mnie są te AMY takjak Ci pisałem na naszym forum i teraz grają pod tam kenwoodem http://www.audiophile.pl/p/246_kenwood_kac-848 ale za jakiś czas planuję wsadzić jakiś mocniejszy wzmacniacz. Mój brat ostatnio włożył coś takiego http://www.kicx.pl/kap47.html i całkiem fajnie to chodziło razem z AMA`mi i moim subem. kenwood niestety nie ma takiego panowania nad subem jak Kicx, ale w końcu jest o połowę słabszy wiec to logiczne.

Skomentuj

model głośników Focal Polyglass
                        wiec zostaw

Skomentuj

Paweł S. a jakie wysokotonowe do tego i subwoofer też stx? no bo jak mówisz żeby zostawić focale to troche kasy zostanie w kieszeni

Skomentuj

Paweł S. a jakie wysokotonowe
                            to masz tylko woofery? :o
                            myslalem ze caly zestaw...

jak tylko woofery to moze byc samochdowy STX + nowa zwrotnica (poszukaj kogos z okolic, jak nie znajdziesz to warszawa)

Skomentuj

mam tylko woofery i zwrotnice bo tweetery uległy zniszczeniu, ktoś kiepsko przymocował i latały w słupku, z focala samych tweeterów nie widzę by były w sprzedaży więc pytam co można wzamian nich dać do tego zestawu

Skomentuj

jak nie znajdziesz oryginalnych tweeterow to niestety musisz przerobic zwrotnice

Skomentuj

Czaruję...
                                X