Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2,5 drogi w aucie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2,5 drogi w aucie

witam
    autko to toyota avensis 2004. System na ten moment przow w wygluszonych drzwiach morel tempo 6 pod radiem kenwood ddx4021, tyl mds-08 w 21l br strojona wg rad pawla zasilony 150W z mostka Blaupunkta gta250.
    Jednak czasem potrzebuje calej przestrzeni bagazowej wiec pomyslalem zeby zrobic cos na wzor ukladu 2,5 droznego no moze 3 droznego. Chcialbym wsadzic w tylnie drzwei glosniki 16,5cm i puscic je np do 150hz przez wzmacniacz a z suba zrezygnowac. Dlaczego tak? Podoba mi sie barwa i brzmienie moreli ale nawet pod wzmacniaczem maj dosyc slaby kick... I czasem nawet ten mds gra dla mnie troche zbyt "subwooferowo" wiec wymiana suba na inny nie wchodzi w gre...
    A wiec do sedna: Chcialbym wsadzic w tylnie drzwi Hertze EV165 lub woofery z Audio systemu Xion. R6a raczej w tylnie drzwi nie wejda...
    Czy cos takiego ma sens? A moze lepiej jakies papierowe ktore zagraja basem? Moze jedna sztuka AS 08ax czyli glosnik 8" free air?

Dziekuje za wytrwalosc w czytaniu przydlugiego posta i pozdrawiam

A może najpierw podepnij przód pod dobry wzmacniacz (nie tego Blaupunkta bo to zamulacz).
    Drzwi z przodu wygłuszone?
    low-END

Skomentuj

To niema sensu.

Głośniki masz pod oryginalną zwrotką?

Skomentuj

Tak niestety zwrotka oryginal... Wiem ze powinna isc do wymiany albo pociac morele aktywnie... Na aktywke narazie brak kasy :/ A nie ukrywam ze cieszylbym sie gdyby szlo cos jeszcze wyciagnac z moreli. Drzwi oczywiscie wygluszone

Skomentuj

Z moreli się dal ale nie pod ori wywrotką.

Wzmacniacz faktycznie niskich lotów.

Nie rób tego błędu i odpuść sobie tak wykonany temat.

Skomentuj

Rozumiem. Gra nie warta swieczki. Wiec co radzisz? Wzmocnic drzwi, sprzedac morele, zacisnac pasa i kupic zestaw r6a? Wiem wzmacniacz kupa ale na poczatek moze lepszy taki niz zaden...

---------- Post dodany o 19:09 ---------- Poprzedni post o 16:15 ----------

Ewentualnie moglbym sprobowac z innym wzmacniaczem ktory troche uwydatnilby basy, i sprobowac zrobic zwrotnice pasywna samemu. Wiem ze to brzmi smiesznie bo nie mam doswiadczenia w strojeniu systemu na zwrotnicach pasywnych ale moglym sie opierac np na cieciach innych kolegow ktorzy pocieli ten zestaw aktywnie

Skomentuj

Czaruję...
            X