Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woofery z monitorów czy dedykowany zestaw odseparowany ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Woofery z monitorów czy dedykowany zestaw odseparowany ?

Panowie, aktualnie jestem w trakcie zmiany naglosnienia. Jest już wzmacniacz, 4-kanałówka Grundig PA240, w mostku 2x120w 4R. Radio Alpine CDA-9847R bądz CDA-7850R w zależności które uda mi sie ustrzelic w lepszym stanie.
    Potrzebuje natomiast waszej rady odnosnie głosników, mogę wyrwać za niewielkie pieniądze Westry xw-165-1328 8ohm - stosowane w kolumnach Uher + tweetery Clarion (poniżej foto).
    Jak to wygląda według was, może ktoś próbował aplikować podobne głośniki w samochodzie ? Ewentualnie jest coś pewnego do ~170zł co zagra zadawalająco w wygluszonych dzwiach bez dodatkowego subwoofera ?

XW-165-1328 + Tweeter Clarion

z domowymi glosnikami bywa roznie
    jedne zagraja w drzwiach, inne kompletnie sie wyloza
    tak wiec bez odsluchu nie radze kupowac

alternatywa w tej cenie to diora z allegro

Skomentuj

Pawle, jak oceniasz te gdsy na basie ? Mogę też zrobić myk i puścić je na 2 kanały, pozostałe 2 zmostkowac na subwoofer, pytanie czy znajdę coś co dobrze zagra przy tej mocy wzmacniacz ? Kolejny piec nie wchodzi w gre.

Skomentuj

Za te pieniadze nie powinienes miec prawa do wybrzydzania... Ale prawda jest taka ze basem graja, wg mnie nawet za niskim.

Na suba 8" stx lub mds08

Skomentuj

A skąd taki zestaw :) Jest dokładnie jak pisze Paweł, po prostu musisz je u siebie w drzwiach odsłuchać bo przeróżne rzeczy wychodzą.
          Dodatkowo nie widać tam ważnego elementu - zwrotnicy. Odpuść sobie lepiej

Diora no bo co innego? nie ma innego zestawu który można polecić i mieścić się w kwocie.
          Ew kombinować samemu i GMS 1765 lub GMS 1865 + jakiś tweeter z kondensatorkiem.

A co to za auto? Chodzi mi głównie o wielkość drzwi.

Na suba też jak Paweł poleca.

Skomentuj

Zestaw mam chwilowo u siebie, niestety brak gotowych drzwi (civic v hatchback) uniemożliwia mi sprawdzenie całości, co prawda mam pod ręką obudowy ~13dm3 ale jak sie nie myle w samochodzie może byc zupelnie inna bajka.
            Zwrotnicy jak wspomniałeś nie ma, pozostaje dodac kondensator i ewentualny tlumik.

Wracając do Diory, sub na 8" ma szanse przebicia zakladajac, ze przody zasile również wzmacniaczem ?

Skomentuj

tak, przebije sie
              to nie stare tonsile :p

ostatnio byl u mnie koles co zajmuje sie CA ale nie siedzi w domowych. zdziwil sie jak potrafi zagrac wspolczesne 18cm. gra takim basem jak stare 30cm tonsile :p
              wiec pomysl co potrafi wspolczesna 20-stka

Skomentuj

Był czas, że woziłem w bagażniku GDN 25/40 w 50L, wiec nie bede ukrywal, ze po przeczytaniu Twojego postu banan pojawil mi sie na twarzy :biggrin:

Wpisy na forach ukierunkowały mnie ku Stx'owi.

Niestety nie znalazłem w sprzedaży wersji 2x2r.
                Jest 2x4r i takie opcje na podlaczenie:
                - każda cewka zasilana z osobnego kanału (60w, 4r)
                - mostek (120w, 4r) i głośnik zasilany po przez jedną cewke
                - mostek (120w, 4r) głosnik spięty na 2ohm'y (i prawdopodobne uwalenie wzmacniacza ??)

Co radzicie ?

Skomentuj

Mam uzywane 2x2r

Skomentuj

http://allegro.pl/signat-h16-160-165...037804152.html

Coś dla autora, na basie nawet nawet sobie radzą.

Skomentuj

Pomyśl o nich bo warto.

Skomentuj

Szybko poszły, tymczasem u mnie na półce już leżą i czekają na montaż GDS1607 :)

Po wstepnym odsluchu w warunkach domowych, Diory ewidentnie dominują nad zestawem z pierwszego postu,
                        mimo budżetowej klasy zestawu bardzo przyjemnie się tego słucha. :)

Jeśli bede mial tylko możliwosc wjechania na garaż, dojdzie wygłuszenie drzwi i w następnym etapie sub jeśli bedzie taka koniecznosc.

Skomentuj

Ja mam ten zestaw bez suba bo poprostu w moim odczuciu jest zbedny .

Skomentuj

Czaruję...
                          X