Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do Cinquecento - kombinowanie i kilka pytań teoretycznych.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez morozaw Zobacz posta
    Pawle co byś innego kupił w takim budżecie i czemu sądzisz, że w obecnych czasach to zły wybór?
    bo za te pieniadze kupisz wygodniejsze i oszczedniejsze auto. no ale nie w takim stanie

sasiad jak potrzebowal taniego wozidelka to kupil/sprzedal VW derby 1,0 zagazowane. spalanie w miescie 7 litrow gazu! co przy 70 litrowym zbiorniku dawalo mega tanie podrozowanie

to moze zregeneruj tonsile?

mam tanio dekarke ktorej musze sie pozbyc (zamrozona kasa)
    30zl/m2!
    dobrze sie klei - u brata jeszcze nic nie odpadlo :p

Skomentuj

Też fajna opcja, ale trzeba długo polować na coś ciekawego i w dobrym stanie.
      Na razie muszę tym pojeździć i raczej tak długo, aż się odpukać nie rozsypie, gdyż podobno jedynym mankamentem poldków jest ich blacha.
      Mechanicznie części za bezcen i praktycznie z opowieści ojca auta bezawaryjne.

Nie na temat...
      Tonsile pewnie i tak sobie zregeneruję i schowam na pamiątkę tamtych czasów, ale nie mam ani umiejętności na tyle, ani części do tego.
      Jeśli popierdują to tylko coś z cewką nie tak? Zawieszenia wyglądają OK, co przy takiej wymianie trzeba wymienić by dobrze grały?

Nad dekarką się zastanowię, jak się zdecyduję na wygłuszenie to się odezwę, będę pamiętać.
      Na PW wyślij mi tylko info co to za dekarka.

Wracając do głównego sensu tematu - co wybrać, gdybym pomijał regenrację?
      Czy w Waszej opinii - osób, które się znają - te Tonsile to są do niczego i cokolwiek zagra od nich lepiej?
      Czy jest to dość dobry zestaw, który warto regenerować?

Skomentuj

Ja bym zrobił komory jakieś małe. Jesli jesteś na strefie to znajdź temat uzytkownika matash22. On miał HV130 w komorach ok 3-4L i podobno dobrze sobie radzą. Wiem, że nie chceszi ngerować w oryginalne panele, więc pozbądź się ich i zrób swoje
        Tak tak wiem nie chciałeś wcale ingerować w panel, jednak ja bym spróbował własnych sił z komorami gdybym miał auto z tak "prosta" tapicerką

Skomentuj

Zamieszczone przez morozaw Zobacz posta
          Na PW wyślij mi tylko info co to za dekarka.
          nie wiem co to za mata. zadna markowa z marketu. to profesjonalna mata odkupiona po likwidacji firmy

Skomentuj

kaka, fakt, tapicerka w polonezie jest dość prosta, ale musiałbym zrezygnować z schowka na pierdoły w drzwiach i wtedy może coś by się udało i z tego wyszło, ale zastanawiam się nad sensem pchania się w 165mm i to trochę pod górkę.
            Myślę, że dobre 13tki w miejsce oryginalnych 10 to też dość dobry wybór, na pewno lepsze niż 10mm głośniki 15 zł tańsze.
            Niestety nie mogę znaleźć tych fotek mastaha.

Pawle, zastanowię się i jak się zdecyduję to dam Ci znać.
            Wróćmy do przetworników. Co są one warte i czy są lepsze w tej cenie?

Skomentuj

jak szukasz niedrogich 13tek to mam GMS 950 na sprzedanie bo leza. Woofery byly montowane na 2 dni reszta nie tak ze nowki. Przerobilem drzwi na 165 i te mi tylko miejsce zawalaja.

Skomentuj

ja bym nadal przerabial na 16cm
                glosniej, wiecej basu, latwiejszy dostep do uzywek

Skomentuj

to zalezy, u mnie w aucie bylo trzeba ciac zaczep od boczku niestety

Skomentuj

Czaruję...
                  X