Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobór wzmacniacza + Sub

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobór wzmacniacza + Sub

Witam siedzę na forum od dłuższego czasu, więc zacząłem zajmować się car audio do mojego golfa mk3. Jako, iż wszyscy piszą, aby rozpocząć od przodu tak też zrobiłem. Jak na razie zainwestowałem w Woofery GMS-1765N na panelach mdf całość drzwi wygłuszyłem matami APP, pracuje to pod radiem JVC KD-R332. Całość gra moim zdaniem nie najgorzej lecz odczuwam brak niskiego basu i stąd prośba o pomoc.
    Pierwszy mój pomysł to zakup używanego/nowego wzmacniacz 4 kanałowego i podpięcia 2 kanałów na przód i 2 zmostkowania na sub. Czy takie rozwiozanie ma sens czy lepiej kupić wzmaka tylko do suba?? Co do głośnika do skrzyni to wiele naczytałem się o polecanym tu często SW.STX.8.2.300.2x4.F.S.MC niestety od miesiąca na niego poluje i nie wygląda na to aby był dostępny podobnie 10 cali. Podsumowując :

1. lepszym rozwiązaniem będzie 4 kanały 2 przód 2 mostek/ i sub czy tylko wzmak na suba a przód pod radio jeśli tak to jaki wzmak polecacie

2. jaki głośnik w podobnej cenie i jakości do stx

z góry dzięki za odp

Zamieszczone przez tomek1lol Zobacz posta
    Czy takie rozwiozanie ma sens czy lepiej kupić wzmaka tylko do suba??
    oczywiscie ze ma to sens. to najtansze wyjscie na poczatek

2. jaki głośnik w podobnej cenie i jakości do stx
    nie da sie tak!
    http://allegro.pl/powerbass-s-104dx-...242217014.html tu masz glosnik w cenie STXa. ale niestety jakosciowo mu ustepuje. nawet seria M byla gorsza od STXa
    ale tanio i od reki

do 10" STXa standardowa 4 kanalowka to bedzie za malo (150w vs 300w)

Skomentuj

A pomysł z wzmakiem 1 kanałowym lub 2 w mostku pod suba, a przód tylko pod radio będzie dobry ??

Skomentuj

Słaby to pomysł.

To już lepiej 2 x 2 wzmaki

Skomentuj

a przód tylko pod radio będzie dobry ??
          ostatnio mialem kilku totalnie poczatkujacych klientow. daje im posluchac taniego zestawu w brata samochodzie. a oni zamiast zwracac uwage na pelne pasmo, zgranie glosnikow itp itd mowia "ale fajnie gra, czysto i nie charczy"
          a niestety pod radiem szybko je przesterujesz i nie bedzie czysto

wiec opcje masz 2
          1 - tani wzmacniacz 4 kanalowy + nie za mocny sub (do 200w)
          2 - 2 wzmacniacze.
          nawet moglbys kupiona wczesniej 4 kanalowke przeznaczyc tylko na suba 2 cewkowego (STX 2x4r) lub odwrotnie - dokupic mocniejszy wzmacniacz na suba

Skomentuj

Czaruję...
          X