Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

budowanie paczki - stx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

budowanie paczki - stx

Witam,
    Planuję zrobić Car Audio do Pegout 206, posiadam pustą paczkę o wymiarach:

http://prntscr.com/1k3sex

Jaki głośniki polecacie do niej włożyć od STX ? Oraz przy tych głośnikach jaką moc osiognę ponieważ, abym wiedział jaki kupić wzmacniacz.

Czy lepiej skrzynkę bassową włożyć zamiast takiej kolumny ?

Reszta głośników w samochodzie jest oryginalne i aktualnie przy nich zostanę z czasem zmienię je.

Radio to Alpine CDE-9874R, 45 watt x4

Słucham głównie klubowej muzyki i rap, czasami wiadomo disco polo przeleci i inne gatunki, lecz głównie klub i rap.

Jakiej grubości kupić kabel do + oraz do - ? Oraz jakiej grubości kabel do podłączenia głośników i doprowadzenie do wzmacniacza od głośników kabel ?

Gotówka to 500 zł gdzieś tak. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Mile widziane inne propozycję.

PS: Posiadam jeszcze jedną taką paczkę, więc może lepiej 2 takie paczki zbudować ?

Po pierwsze co chcesz osiągnąć?
    Ja bym polecił http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x4-f-s-pp.html
    8" moim zdaniem nie ma sensu brać, bo za miesiąc będzie ci mało, ta 10 na pewno na jakiś czas zostanie :)
    Obecnie mam ten głośnik w dedykowanej budzie BR tanio na sprzedaż. Dokupisz sobie jakiegoś wzmaka i będzię grało, ale w peżocie 206 z tego co wiem jest bardzo marny zestaw przedni. Ja zacząłbym od kupna zestawu przedniego.

Skomentuj

Osiągnąć chcę miękki, w miarę prawdziwy bass, nie sztuczne pukanie. Jeśli o to chodzi.
      A wysokotonowy jaki wybrać do tego głośnika co podałeś ? Średni nie musi być, wtedy zaślepię sobie tą dziurkę.
      I lepiej dwie takie paczki zrobić, czy wystarczy jedna ? I ile wat razem z wysokim osiągnę razem bo nie wiem jaki wzmacniacz kupić i jakiej firmy ?
      Zobaczę jaki jest, ewentualnie jaki byś polecił przedni zestaw ? Również od STX.

I odnośnie tych kabli bym też chciał coś usłyszeć.

Skomentuj

Zamieszczone przez konrad9510 Zobacz posta
        A wysokotonowy jaki wybrać do tego głośnika co podałeś ? Średni nie musi być, wtedy zaślepię sobie tą dziurkę.
        czy ty to piszesz na powaznie?
        czy sobie jaja z nas robisz? :huh:

Skomentuj

Po prostu nie jestem dobrze obeznany, więc nie wiem czy średnio-tonowy da tu jakąś rolę, więc jaki wybrać ? Aby to miało ręce i nogi.

Skomentuj

http://www.car-audio.waw.pl/PolskiCarAudioFAQ.pdf zacznij od czytania

Skomentuj

Przeczytane.

Skomentuj

i jakie wnioski wyciagnales?

Skomentuj

Jak to jakie? Naczytał się i stwierdził, że zrobi 3 drogi w aucie

Skomentuj

Czaruję...
                  X