Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw do 400zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw do 400zł

Witam
    Kupiłem Glosniki Hertz DSK130 ,zaplacilem 200zł ,chce je dzis,jutro zamontowac w mojej audi a3 8L na przod (13cm') .wygluszyc matami drzwi, chce wiedziec dokladnie jakimi i jak, radio mam apline za chyba 400zł 4x50wat ,jakies dobre ,czy to bedzie grało?Cos na zmiane,dodatkowego,na tył,sam nie wiem,doradzcie plis

Będzie wydawać dźwięki, ale do gry będzie daleko... Wygłuszanie masz w podwieszonych, poza tym A3 to nie takie łatwe drzwi do wygłuszenia (de facto wewnętrzna strona poszycia nie istnieje). Poszukaj w sieci o wygłuszeniu A3. Tył odpuść - czemu? FAQ Nazara Ci powie.

Skomentuj

no wlasnie chcialem na tym forum uzgodnic co i jak a nie szperac w necie ,poczekam tez na dalsze odpowiedzi,dzieki kaka22

Skomentuj

Kolega wyżej dobrze pisze, w a3 będziesz miał meksyk. Pamiętam jak ziomek chciał w a3 wygłuszyć to żem mu blache na całe drzwi musiał w robocie docinać. Tam pod tapicerką jest tylko tak jakby ramka do okoła drzwi, a w środku pusto, rame samemu trzeba zrobić i na to dopiero blache.

Skomentuj

mate dekarska na blache i na drzwi widze ze daja np dwie warstwy i 3 warstwy kolo glosniki i sa dobrze,moge tak zrobić,glosniki mam hertz dsk130 ,musze widze z teog co dzis zobaczylem kupic dystanse i zamontować je,poradzcie cos

Skomentuj

To masz drzwi od a3

musisz wytumić od środka, zakryć całe blachą zrobić miejsce na głośnik, przykręcić, wytłumić od zewnątrz i dopiero przykryć to tapicerką
            pisałem już, to jest meksyk ja kumplowi robiłem rame na drzwi, na prawdę by dobrze wyprofilować blachę z dwóch stron i montaż był normalny trochę schodzi- mi ze sprzętem zeszło ponad pół dnia, a dodam że przy blasze robie zawodowo

Skomentuj

Zamieszczone przez michall Zobacz posta
              mate dekarska na blache i na drzwi widze ze daja np dwie warstwy i 3 warstwy kolo glosniki i sa dobrze,moge tak zrobić,glosniki mam hertz dsk130
              jezeli juz kupiles takie glosniki to faktycznie mozesz wygluszyc dekarka. jak jeszcze nie kupiles to mam 5m2 dobrej dekarki w dobrej cenie

Zamieszczone przez michall Zobacz posta
              kupic dystanse i zamontować je,poradzcie cos
              a do czego chcesz te dystanse montowac? zdemontowales juz boczek?

Skomentuj

zdemontowalem i dsk130 nie wchodzi w fabryczne otwory..nie ma jak przymocować

Skomentuj

Hmm nie wchodzi mówisz... Spójrz jeszcze raz na zdjęcie ze zdemontowanym boczkiem (a nie maskownicą głosnika). Na oko to z 8 cali bym tam wsadził, a ty nie możesz 130mm? Ludzie po przeróbkach (które Cię nie ominą) ładują bez problemu 165mm

Skomentuj

nie zrozumiales mnie nie wchodzi na fabryczne mocowanie ,musze dystanse chyba kupic zeby te glosniki zamontować

Skomentuj

Kolega wyżej zrozumiał i dobrze napisał, to Ty nie zrozumiałeś. Bo głośniki obojętnie jakie dobre w tapicerce nigdy nie zagrają. One muszą mieć czym oddychać, skrzynke muszą mieć. Już pisałem z drzwi robisz skrzynke, uszczelniasz ją matami (...i również wytłumiasz), wkładasz w tą skrzynkę głośnik, tapicerke na wierzch- jako ozdobe, bo i do tego służy. Dopiero w ten czas zagra Ci głośnik.

Skomentuj

Zamieszczone przez Arnoldboczek Zobacz posta
                        Bo głośniki obojętnie jakie dobre w tapicerce nigdy nie zagrają.
                        Tutaj się nie zgodzę, odp przygotowana tapicerka i głośniki spokojnie graja podwieszone na tapicerce nawet.
                        Dobry przykład to np gazownik w A4 - troszke już ugrał i w tym i poprzednich sezonach.
                        Każde auto po prostu wymaga indywidualnego podejścia.
                        W A3 masz 2 wyjscia - albo uszczelniasz i zywicujesz tapicerke i tworzysz z niej komorę, albo zamykasz całość wewnatrz blachą + na blachę maty. Do tego dorabiasz kopyto na którym osadzasz WF i powinno zabrumić całkiem nieźle.

Skomentuj

Łapanie za słówka, dalej pisze że chodzi mi konkretnie o skrzynke. Z drugiej strony w samej tapicerce jest bardzo ciężko zrobić odpowiednio dużą komorę, jak autor zaklei ten litr czy półtora w a3 to głośnik nie będzie miał czym oddychać i może się okazać, że w niskich zakresach zagra gorzej niż bez tej komory- czytaj głośnik średnio-nisko tonowy wykastruje na średniotonowy.

Skomentuj

Kolega wyżej zrozumiał i dobrze napisał, to Ty nie zrozumiałeś. Bo głośniki obojętnie jakie dobre w tapicerce nigdy nie zagrają. One muszą mieć czym oddychać, skrzynke muszą mieć. Już pisałem z drzwi robisz skrzynke, uszczelniasz ją matami (...i również wytłumiasz), wkładasz w tą skrzynkę głośnik, tapicerke na wierzch- jako ozdobe, bo i do tego służy. Dopiero w ten czas zagra Ci głośnik.
                            Nadal nie do końca masz rację. jak już sami zauważyłeś A4 i A3 ma dość nietypowe drzwi i aeron napisał że można je zamknąć tapicerką, tylko musi być odpowiednio przygotowana, tak jak np u gazownika - najpierw chyba grał na 13, później przerobił na 16. Gdyby to były drzwi o klasycznej budowie to typowe rozwiązanie z odizolowaniem tapicerki jest jak najbardziej w porządku.

Z drugiej strony w samej tapicerce jest bardzo ciężko zrobić odpowiednio dużą komorę, jak autor zaklei ten litr czy półtora...
                            Litrowa komora to pod średniak, a nie woofer
                            low-END

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
                              Nadal nie do końca masz rację. jak już sami zauważyłeś A4 i A3 ma dość nietypowe drzwi i aeron napisał że można je zamknąć tapicerką, tylko musi być odpowiednio przygotowana, tak jak np u gazownika - najpierw chyba grał na 13, później przerobił na 16. Gdyby to były drzwi o klasycznej budowie to typowe rozwiązanie z odizolowaniem tapicerki jest jak najbardziej w porządku.
                              Sorka, widać źle zrozumiałem- zamykanie tapicerką w teori jak się dobrze uszczelni to ok. Kolege wyżej zrozumiałem, że proponuje zrobić małą komorę w tapicerce.

Zamieszczone przez wojtus Zobacz posta
                              Litrowa komora to pod średniak, a nie woofer
                              przeczytaj jeszcze raz mój post wyżej, przecież żem też napisał, że do woofera sie nie nadaje

Skomentuj

Gdybyś uzyskał ze 3-4L to byłoby już ok pod 130mm

Skomentuj

w komorze uzyskanej w a6 poprzez zamkniecie tej małej przestrzeni bardzo dobrze radził sobie hertz hsk 130 (osłuchane), jezeli mialbys zamiar wspierać to zewnetrznym subwooferem to bylbys bardzo zadowolony.

Zastanowilbym sie jednak nad 1 wariantem który ci podalem - wybor glośnikow dużo większy, pracy też, ale warto - w koncu to forum diy a nie p&p.
                                  Walcz - trzymamy kciuki :)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X