Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Maleństwo do maluśkiego bagażnika.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Maleństwo do maluśkiego bagażnika.

Witam. Na wstępie powiem że poskładałem już subika na STX 17SW + MB który siedział w CC a teraz w punto. I to mi się podobało bo było malutkie i grało zacnie. Później zrobiłem większą skrzynię pod STX 8' ten który tak Paweł S. poleca, zawsze zapomnę jaka jest jego pełna nazwa Słyszałem jak to wszystko gra no i faktycznie można z tym się bawić w zależności co kto chce. Ale teraz przydałaby mi się mała skrzyneczka do małego bagażnika w citroenie C2, jakaś prosta kostka. Wiem że nie dostanę już 17SW + MB, i ubolewam. Dlatego chciałbym zapytać na co polować na co nazbierać w podobnej cenie do STX żeby zrobić z tego malutkiego subika.

Jaki budżet i napęd do tego?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
      Jaki budżet i napęd do tego?
      Cóż... napędzane to będzie wzmakiem Alpine nie pamiętam modelu Ale już grał z STX 22-120

Skomentuj

Budżetu nadal nie znam, wiec rzucę swoja propozycje :) Gladen SQX08. Zadowala się ok 10L closetem lub 18,5L BR. W closecie gra bardzo szybko, sprężyście, z odrobiną mięska, bardzo fajny basik. W BR teraz go testuję i gra nadal szybko (oczywiście nie tak szybko jak closet) z większym wykopem i trochę niżej schodzi. Ogólnie dla mnie ten głośnik to SQ z fajnym wykopem, dający dużo fun'u Nie wiem tylko jak z dostepnością Gladena w Polsce.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaka22 Zobacz posta
          Budżetu nadal nie znam,
          napisałem że chciałbym się zmieścić w cenie STXa 17sw albo powiedzmy do 120zł

Skomentuj

Ja polecam mds08, można kupić za ok 120zl 15l br, a nawet może być mniej

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
              Ja polecam mds08, można kupić za ok 120zl 15l br, a nawet może być mniej
              za 120 być może używke... a po drugie w 15l br nie bedzie grał jak powinien, dla tego IT ~19l netto i br fi7 dł 30cm. Najlepsze rozwiązanie inaczej zejscia nie uświadczysz.
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Przerobiłem tych mds08 kilkanaście sztuk. San mam w aucie jednego właśnie w 15 litrach i gra naprawdę zacnie. Kolega wozi 10l w zamkniętej, a w domu mam dwa aktywne doły w większych skrzynkach. Na bank mds zagra lepiej niż coś mniejszego. Kolejna jego zaletą jest nieduże zapotrzebowanie na moc.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                  Na bank mds zagra lepiej niż coś mniejszego.
                  Jesteś tego pewien?

Skomentuj

Jakościowo na pewno!
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                      Jakościowo na pewno!
                      Jesteś tego pewien?

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
                        Jesteś tego pewien?
                        do podanych ~120zł w których będzie ciężko znaleźć nawet mdsa to tak.

Skomentuj

Używkę HS165 da się dostać.
                          Nie mylić z wooferem z zestawu HSK

Skomentuj

Czaruję...
                          X