Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dudniaca skrzynka Blaupunkt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dudniaca skrzynka Blaupunkt

Witam Serdecznie! , panowie dostałem w spadku od znajomego takiego oto grata:

Blaupunkt GTb 1200 mkII

Bredził Coś ten mój znajomy o 850Watach w intrenacie też tak piszą co mnie zadziwiło:)
    Tabliczka:

Po otworzeniu okazało się że skrzynka jest pusta , zmierzona pojemność 35L

Membrana lekko popękana ale nie na wylot

I Magnes który sugeruje mi że może być tam maks 150W:)

Teraz pytanie do ludzi bardziej obeznanych z CA czy mogę tą skrzynkę wygłuszyć matami Bitumicznymi później wełną? Czy to coś da i czy ma to sens bo teoretycznie tak pytam z praktycznego punktu widzenia:)
    I Jak mogę skleić membranę zregenerować bądź zaszpachlować:biggrin: I czy mogę ją pomalować sobie szprejem?

Pozdrawiam Serdecznie Michał.
    Last edited by Mazik1987; 17.12.2013, 18:39.

Mozna dac maty, cos tam pomoze, do tego w srodek daj welne szklana ( moze byc taka budowlana ). Ilosc dobierz na sluch, ale raczej trzeba dac dosc sporo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Mozna dac maty, cos tam pomoze, do tego w srodek daj welne szklana ( moze byc taka budowlana ). Ilosc dobierz na sluch, ale raczej trzeba dac dosc sporo.
      Dzięki Pogromco A ta wełna taka normalna do wygłuszania kolumn ta biała watolinka nada się?

Skomentuj

Oczywiscie tez sie nadaje, ale welna szklana ma lepsze wlasciwosci tlumiace.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Oczywiscie tez sie nadaje, ale welna szklana ma lepsze wlasciwosci tlumiace.
          W takim wypadku jutro zawitam do casto, szklana czy mineralna ma być?

napcham jedna warstwę wszędzie i zobaczę efekt.

Skomentuj

Szklana, ale kamienna tez bedzie lepsza od zwyklej watoliny czy welny naturalnej.

Skomentuj

Obawiam sie że bedzie trochę lepiej ale z graniem to nie bardzo będzie po drodze.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                Obawiam sie że bedzie trochę lepiej ale z graniem to nie bardzo będzie po drodze.
                Co masz na myśli?

Ogólnie może powiem o co chodzi, budował będę z wszelakich pozostałości zalegających u mnie i u moich znajomych przenośny imprezowy system audio, większego brata czegoś takiego http://www.apartmenttherapy.com/how-...boombox-175747

Skomentuj

Czaruję...
                X