Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poskładajmy to w jedną całość :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poskładajmy to w jedną całość :)

Witam!

Panowie, po przewertowaniu kilkudziesięciu stron forum i czytania temat po temacie, wypadałoby napisać kilka słów.:)

Dzięki forum (kopalnia wiedzy) sporo informacji zostało przeze mnie wchłoniętych. Wiem już na starcie, że spora droga przede mną, żeby zamienić ten "dźwięk" (czyt. hałas) wydobywający się z głośników w Dźwięk.
    Nienawidzę przesypującego się w wysokich częstotliwościach piasku, trzeszczących plastików i brzęczenia tablicy rejestracyjnej na klapie.

Coś warto byłoby z tym zrobić - pomyślałem i zabrałem się za samochód.

Poprawa mocowań plastików, tapicerki, tablicy rejestracyjnej, dodanie mat na klapę i dół i boki kufra - odkreślamy.

Narazie tyle, pogoda nie rozpieszcza choć jak na grudzień - mamy piękną pogodę. Garaż zajęty, nie ma gdzie działać.
    Trochę tego jest, więc będzie z czego wybierać, na początek kilka słów o pokładzie.

Seat Ibiza 99' 3d, niewygłuszona, altek 70A (90A czeka na montaż), kable 16 bądź 21mm^2 prawdopodobnie Hama, masa do budy, bezpiecznik 60A.

No i tak, zacznijmy od jednostki sterującej:
    Pioneer DEH-X3500ui

Wzmacniacze:
    Magnat Ultra 2000
    CarPower Power-2/250
    CarPower HPB-602

Skrzynie:
    Powerbass S-10 Sub 25cm w Skrzyni Cisnieniowej
    Magnat xForce 3000 z głośnikiem mw al 300 cp 4145 dxlc magnat
    Magnat Ultra300 BR z głośnikiem MWS 300 CP 4140 IF

Na podszybiu Alphard ETP87-CLW2

W boczkach głośniki pioneer dwudrożne, nie mające więcej jak pół roku (Później podam symbol bo nie pamiętam).
    Z tyłu po obu stronach głośniki fabryczne.

Będzie coś z tego Panowie?

Zamieszczone przez Marecki22 Zobacz posta
    No i tak, zacznijmy od jednostki sterującej:
    Pioneer DEH-X3500ui

Wzmacniacze:
    Magnat Ultra 2000
    CarPower Power-2/250
    CarPower HPB-602

Skrzynie:
    Powerbass S-10 Sub 25cm w Skrzyni Cisnieniowej
    Magnat xForce 3000 z głośnikiem mw al 300 cp 4145 dxlc magnat
    Magnat Ultra300 BR z głośnikiem MWS 300 CP 4140 IF

Na podszybiu Alphard ETP87-CLW2

W boczkach głośniki pioneer dwudrożne, nie mające więcej jak pół roku (Później podam symbol bo nie pamiętam).
    Z tyłu po obu stronach głośniki fabryczne.

Będzie coś z tego Panowie?
    A no będzie dzwięk tego typu:

Zamieszczone przez Marecki22 Zobacz posta
    Nienawidzę przesypującego się w wysokich częstotliwościach piasku, trzeszczących plastików i brzęczenia tablicy rejestracyjnej na klapie

Skomentuj

Do wymiany kable, głośniki na podszybiu i w drzwiach, co ze wzmakami? Nie mówię o magnacie, ale o carpower. No i ten subek s-10 przecież też chwalicie, więc chyba coś za nieduże pieniądze by z tego powstało, zboczencem na punkcie jakości dźwięku nie jestem ale też nie głuchy.

Skomentuj

To wszystko w/w masz czy chcesz kupić? Ile chcesz wydać na wszystko? Zacznij od wygłuszenia drzwi i wsadzenia tam jakiegoś normalnego 2way

Skomentuj

Wszystko wymienione mam. Tak sobię myślę, że gdybym coś z tego sprzedał, mógłbym kupić coś bardziej wartościowego. Hm, porozglądam się po forum, sklepach i aukcjach i pomyślę, a jeśli macie jakieś propozycje co do konkretnego sprzętu ktorego polecacie, chętnie wysłucham, bądź przewertuje forum w poszukiwaniu rekomendacji.

Jaka może być waga mat na dwie pary drzwi w aucie 3D?

Skomentuj

W dobrze zrobione drzwi astry 3d wchodzi cała paczka stx 10 mat
            Wagę znajdziesz na akcjach internetowych
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
            X