Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SW.STX.10.2.400.2x4.F.S.PP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SW.STX.10.2.400.2x4.F.S.PP

Witam was przemili koledzy i zapewne koleżanki też :)
    Jako, że wcześniej w innym temacie dostałem odpowiedzi i wskazówki co do innego głośnika i obudowy do niego niż w aktualnym temacie, mam następujących pytań kilka, a więc:
    Przetwornik to SW.STX.10.2.400.2x4.F.S.PP
    Obudowa wentylowana netto 30-32L@35hz.
    Ogółem, wychodzi lekko ponad 34 litry, aczkolwiek po odjęciu szczelinowego BR, listewek, głośnika powinno być ok 31L.
    BR był by o wymiarach 15x314x250mm, vent mach 0,13 wg winisd.
    Jedynie co mnie zastanawia, to opoźnienie na poziomie prawie 20ms przy 35hz nie jest zbyt duże?

i tak dla upewnienia, WINISD liczy że br zabiera objętość kolumny, czy sam muszę to uwzględnić?
    pozdrawiam

Taki group delay to jest przypadłość głośników samochodowych (porównanie z MDS08, całą paletą domowych i samochodowych STXów i 30cm Tonsila z wykorzystaniem symulacji w dwóch wersjach WinISD) chociaż na symulacje trzeba patrzeć z przymrużeniem oka, bo w każdym programie są jednak różnice. Czy się tym przejmować? Nie, skoro sam producent proponuje 30L/35Hz.

WinISD uwzględnia br, zakładka Vents.

Skomentuj

dziękuje za odpowiedź :)
      Czy ktoś miał do czynienia z tym głośnikiem? jakieś opinie?

Skomentuj

Z tego co mówił administrator Paweł te głośniki są naprawdę dobre i można śmiało je brać w tej kwocie, a co do aplikacji jego, na stronie jest też podane 20l/40Hz, nie jestem w tym temacie jakimś mega znawcą, ale może znaleźć złoty środek czyli 25l/37Hz czy coś, posymuluj, poczytaj, a na pewno łatwiej wybierzesz budę i głośnik
        Last edited by gazela922; 08.04.2014, 16:56.

Skomentuj

Czaruję...
        X