Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car audio STX

Witam.
    Chce zbudować subwoofer do samochodu, zastanawiam się nad takim STX'em http://www.stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp.html

Ktoś miał styczność z tym głośnikiem? Jak on gra porównując np. do jakiegoś Infinity lub JBL? (chodzi o te za około 200zł)

Mam go u siebie aktualnie w 30L OZ i gdyby nie fakt, że trochę za bardzo mi zajmuje miejsce skrzynia, słuchałbym go cały czas. Niedrogie 12", które wygląda jak statek kosmiczny, ale robi zamieszanie spore a przy tym nie zamula.

Skomentuj

OZ tzn?
      Myślałem żeby dać go w 65l i strojenie coś koło 30hz. Jakiej średnicy BR by musiał być?

Skomentuj

To jak ty chcesz obudowe złożyć?
        Obudowa
        Zamknięta
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Normalnie a jak ?
          Myślałem bardziej nad Bass-refleks niż closed.

Skomentuj

Zamieszczone przez maratonek_95 Zobacz posta
            Myślałem bardziej nad Bass-refleks niż closed.
            a dlaczego? :)
            Producent zaleca mu 45L w br, bałbym się że w 65L będzie zamulał..

Skomentuj

Robiłem symulacje w WinIsd i w 45l za niskiego basu nie osiągnę. Ogólnie ten sub ma być dla kumpla a on oczekuje mocnego basu, bardzo mocnego basu. a tak poza tym mam też DIY do domu na 2x w.12.2.500 w 160l strojone na 28hz a producent podaje na jednego 50l i basem gra dobrze. Patrząc na uderzenie to lepiej takiego STX'a czy lepiej jakiś infinity/jbl ?

Skomentuj

Posłuchaj kogoś kto to ma. Nie sugerowałbym się bardzo tym co podaje winsid i to na bazie parametrów z tds.

Skomentuj

a tak poza tym mam też DIY do domu na 2x w.12.2.500 w 160l strojone na 28hz
                  Nie za bardzo chciałbym tego głośnika słuchać w takiej aplikacji.. :/

Skomentuj

czemu? Jak dla mnie gra dobrze, Dużo niskiego basu i podoba mi się. ; ))

Skomentuj

Słowo klucz w tym wypadku to "dla mnie".
                      To, ze wg ciebie gra dobrze nie znaczy, ze gra i zrobione jest to poprawnie.
                      Sa tu doświadczeni ludzie, którzy bez zaglądalia do symulatora wiedza co niesie za sobą zrobienie takiej obudowy.
                      Posłuchaj sie ich.
                      Jak chcesz nisko i dobrze popatrz na ofertę excursiona na Allegro
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Patrząc na uderzenie to lepiej takiego STX'a czy lepiej jakiś infinity/jbl ?
                        JBL robi wieksze wrazenie na samym poczatku - gra bardzo glosno i efektownie
                        gra mocno podbitym wysokim basem, prawie zero zejscia. po 15min glowa boli
                        STX gra ciszej, nie kopie tak efektownie, ale za to gra niskim basem, nie jest monotonny i potrafi grac a nie tylko robic halas

rob obudowe wg zalecen producenta - nie kombinuj nic!

Skomentuj

Czaruję...
                        X