Witam ponownie. We wzmacniaczu uszkodzone przetwornica, ciągle sie palą IRFZ44N, szukam powodu.
Co jest najciekawsze, subwoofer podłączyłem w pokoju pod wzmacniacz domowy, uzyskujący 50, bądź 70wat RMS, któraś z tych opcji, raczej 50, bo maksymalny pobór mocy z gniazdka to 150 wat.
Wpiąłem jedną cewke tylko, równolegle z kolumną w pokoju która ma 8R.
Co jak co, ale mocy duzo nie dostarczałem, a efekt? basik chodził aż miło!
Później znów tylko jedną cewkę podłączyłem do radia samochodowego, efekt?
Słowa kolezanki po rozkręceniu radia na maksa, tak by nie było przesterów: "Nie widzę różnicy, czy z wzmacniaczem czy bez, gra bardzo podobnie"
Nie wiem, czy cos bardzo nie tak było z tym wzmacniaczem, czy coś z drugą cewka jest nie tak. W miare możliwości sprawdzę, jak będzie grało, gdy podłącze właśnie cewke drugą bezpośrednio do radia.
Co jest najciekawsze, subwoofer podłączyłem w pokoju pod wzmacniacz domowy, uzyskujący 50, bądź 70wat RMS, któraś z tych opcji, raczej 50, bo maksymalny pobór mocy z gniazdka to 150 wat.
Wpiąłem jedną cewke tylko, równolegle z kolumną w pokoju która ma 8R.
Co jak co, ale mocy duzo nie dostarczałem, a efekt? basik chodził aż miło!
Później znów tylko jedną cewkę podłączyłem do radia samochodowego, efekt?
Słowa kolezanki po rozkręceniu radia na maksa, tak by nie było przesterów: "Nie widzę różnicy, czy z wzmacniaczem czy bez, gra bardzo podobnie"
Nie wiem, czy cos bardzo nie tak było z tym wzmacniaczem, czy coś z drugą cewka jest nie tak. W miare możliwości sprawdzę, jak będzie grało, gdy podłącze właśnie cewke drugą bezpośrednio do radia.
Skomentuj