Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia do SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skrzynia do SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP

Witam.

Słuchajcie koledzy, mam bardzo ważną sprawę.
    Potrzebuję skrzynię do w/w głośnika, z tym, że musi to być gotowiec. Dużo szukałem, są różne pojemności, 35L też się znalazło oczywiście, ale nie wiem na ile to jest strojone, gdyż tych informacji już nie znalazłem. Dysponuje ktoś może wiedzą lub nawet linkiem, która obudowa nadała by się do tego głośnika? Będę bardzo wdzięczny. Nie mam czasu robić skrzyni, gdyż pochłania mnie praca, gdyby nie to, na pewno bym się podjął, lecz... Z góry dziękuję i czekam na odpowiedzi.

niestety zadna z gotowych na polskim rynku sie nie nadaje
    dlatego robilem je sam...

z braku czasu tez niestety nie pomoge

Skomentuj

No to trudno... żeby nie zaśmiecać forum nowym tematem. Coś z gotowców podobnego do tego STX-a? Auto Opel Vectra B sedan, zależy mi na niskim i szybkim zejściu (wiem, cudów nie ma) - może coś się znajdzie? Kwota do 400PLN. Myślałem nad tym: http://allegro.pl/audio-system-m12-p...532947959.html słyszał ktoś? Widział?

Skomentuj

A może ta ?

http://sklep.basser.pl/pl/obudowy-ba...losnikowa.html

Skomentuj

Widziałem ją, ale nie wiem jak tam ze strojeniem i czy ewentualny nowy BR nie będzie ciut dłuższy?

Skomentuj

Zamieszczone przez Patricious Zobacz posta
            Widziałem ją, ale nie wiem jak tam ze strojeniem i czy ewentualny nowy BR nie będzie ciut dłuższy?
            Port: 70/150mm

szer/wys/głęb 495/365/320mm

i nieh ktoś obliczy to strojenie bo ja się również zbyt nie znam

Skomentuj

Mimo wszystko, w razie "W" szukamy alternatywy...

Skomentuj

Recommended enclosure: 30L@35Hz

ze strony stxa, proponowany litraż, nie pamietam w ile litrach Paweł zamknął
                ta skrzynka nie jest najwyższych lotów ale... masz 35l minus głośnik to wyjdzie Ci te ok 30l
                i teraz wrzuć do programu objetość i bedziesz miał strojenie podaj tylko srednice
                w twoim przypadku jest to 70mm, a dł Ci wyjdzie

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://pawel.lutuje.se/sub%2030%20litrow%20b-r%2022mm%20.PDF

z tego co widze to chyba tak samo jak stx preferuje
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Wszystkie gotowe skrzynie b-r maja za wysokie strojenie!
                  Dlatego do niczego sie nie nadaja. No moze do halasowania

70mm dla tego glosnika to za malo. No i strojenie za wysoko zapewne (zaraz prxelicze)

Jak sie nie spieszy to jednak bede mogl ja wykonac, ale dopiero za 2-3 tyg. Plany mi sie pozmienialy a kasa potrzebna :/

Skomentuj

Pawel to stanowczo za długo :)

No nic, trudno, widzę, że oprócz tego STX'a nikt nie ma nic do zaproponowania, więc pytanko: da się do tej obudowy dobrać dobry tunel? Czy szukać innej? Innego głośnika?

Edit:// Na pewno nic sensownego do 400zł się nie znajdzie? Może być ciut drożej...
                    Last edited by Patricious; 22.08.2014, 06:01.

Skomentuj

Przecież napisałem że strojenie sobie dobierze...
                      A ze br średnicą za mała to inna kwestia... zawsze można otwór powiększyć na 100mm
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

ta skrzynia jest strojona na 40-41Hz
                        mozesz dolozyc drugi taki tunel (w celu wydluzenia) i obnizyc strojenie
                        ale przy tunelu 70mm nawet obustronnie profilowanym beda slyszalne swisty
                        wiekszego tunelu juz nie zmiescisz

Zamieszczone przez Patricious Zobacz posta
                        Na pewno nic sensownego do 400zł się nie znajdzie? Może być ciut drożej...
                        raczej nie gotowe :/

Skomentuj

Yhm... a coś mniej sensownego? :p Coś takiego, co ewentualnie można zmienić z czasem, ale żeby dało satysfakcję przez pierwsze parę miesięcy?

Skomentuj

mozesz wsadzic tego STXa w zamknieta obudowe. basserowskie nie sa drogie a pozniej latwo odsprzedac
                            ja go nie sluchalem w zamknietej, ale przemcio z powodzeniem startowal w zawodach z tym glosnikiem w zamknietej

Skomentuj

Czaruję...
                            X