Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bmw e46 touring audio pomoc w wyborze wysokotonowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bmw e46 touring audio pomoc w wyborze wysokotonowych

Witam

Po zakupie auta czas zrobić w nim jakieś audio i tu pojawia się problem a mianowicie jest to auto z nietypowymi głośnikami a nie chcę bawić się w jakieś przeróbki, cięcia drzwi itd więc w grę wchodziły głośniki niskotonowe dedykowane do tego auta, wybór jest niewielki i padło na audio system 165 z zestawu x-ion czyli dokładnie AC165 E46 - w aucie potrzebuję takie 4 głośniki ( do drzwi i do bagażnika, wszystko będzie podpięte pod wzmacniacz etona 4 kanałowy z tym że te w bagażniku zostaną potraktowane przez wzmacniacz jako subwoofery - odetnę pasmo odpowiednio na wzmacniaczu i pójdą bez zwrotek) zostaje druga sprawa a mianowicie drzwi (tu druga para ac165) i wysokotonowe, fabryczne od zestawu najlepsze nie są więc raczej ich kupować nie ma sensu gdyż zwrotka w zestawie to i tak tylko filtr dla wysokotonowego. i tutaj pojawia się właśnie problem w którym pisze. Jakie wysokotonówki do tych głośników i co ze zwrotnicą ? może ktoś też się nimi bawił i jakaś zwrotka jest?

Co do moich preferencji, lubię głośniki nienatarczywe, szczegółowe, takie muzykalne i takie które wysoko ciągną jakoś taki przekaz mi się bardzo podoba. Jeśli chodzi o fundusze to jeśli jest dobra zwrota z dobrymi wysokotonówkami to każda kwota w ramach rozsądku jest ok :) natomiast jeśli nie ma dobrej zwrotki i mam robić jakąś uniwersalną to na wysokotonowe nie chcę przeznaczyć więcej jak 300zł

co do tych Audio system niskich - AC165 udało mi się zdobyć noty katalogowe, pomimo wysokiego fs schodzą dość nisko a poza tym mogę podbić najniższe bo mocowo głośniki wytrzymują i nic im się nie dzieje, nie charczą itd - już testowałem:

Last edited by daniel69; 27.11.2014, 13:46.
Czaruję...
X