Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie radio z filtrami DP i GP ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie radio z filtrami DP i GP ?

Witam, jakoś ostatnio jestem do tyłu w car audio. Koncepcja ogólna wygląda następująco: końcówka w radiu ma napędzać 4 głośniki, ale musi posiadać cyfrowy filtr GP dla głośników przód / tył. Do tego dojdzie tuba ze wzmacniaczem (wzmacniacz posiada filtry) Format radia 1 Din wymagane USB i tyle :) Z tego co mi wiadomo, to kiedyś Clairon robił takie cuda. Interesują mnie tylko markowe radia, chińskie świecidełka odrzucam na wstępie.

Pozdrawiam

Jaki sprzet towarzyszący?
    Jaki budżet?

Jaki etap przygotowania auta?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Sprzęt towarzyszący się dobierze. Zależy mi na tym, żeby głośniki przód tył pracowały powiedzmy jako średniotonowe (brak, lub minimalne wychylenia membrany) dlatego potrzebny jest filtr GP, dla tyłu i przodu. Budżet na radio 1000 zł.

Pozdrawiam

Skomentuj

A po co chces to zrobic?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LukaszTG Zobacz posta
          Zależy mi na tym, żeby głośniki przód tył pracowały powiedzmy jako średniotonowe (brak, lub minimalne wychylenia membrany)

Pozdrawiam
          o co wogole kaman?

Skomentuj

W tej chwili siedzą 16,5 cm oraz 5x7 z tyły niestety różne linki i mechanizmy się tłuką od basu stąd pomysł na filtr GP oraz skrzynie basową.

Skomentuj

Się tłuką bo nie przygotowałes samochodu do ca
              Zacznij od podstaw a nie wymyślaj

Filtry nie są od tego aby pozbyć sie niedorobka auta
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chyba wiem o co chodzi autorowi ale dlaczego chcesz radio z filtrami skoro każdy wzmacniacz takie posiada ? Idac twoim tokiem rozumowania potrzebujesz odciąć dolne pasmo z 16,5 cm midbassow aby zniwelować wychylenia membrany które powodują wibracje w drzwiach. Mialem ten sam problem w swoim aucie. lklukasz słusznie zauważył ze nie wygłuszyłeś drzwi. Na przykładzie mojego configu w Fiescie : Magnat classic 360 ustawiony na mode 3 czyli przód plus sub. Przód : Vibe slick 5 odcięty HPF do tego sub Rockford Fosgate P1S4-8 odciety LPF.

Skomentuj

Dokładnie planuje odciąć tym 16,5 i 5X7 dolne pasmo. W tej chwili mam CLARION SRE1712S 16,5 i jakieś Blaupunkty 5X7 pod te głośniki nie ma sensu chyba stosować wzmacniacza, radio sobie z nimi poradzi, dlatego zależy mi na filtrze GP w radiu. Wygłuszenie przodu jeszcze jest wykonywalne, tył bez szans :) Kiedyś takie radia z filtrem robił Clarion, ale nie wiem czy dalej robi.

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                  X