Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w strojeniu Ama bl i harman kardon aktywnie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w strojeniu Ama bl i harman kardon aktywnie

Siemka
    Panowie mam taki zestaw jak w tytule Ama bl 160 i Tw Harman kardon zasilane wzmakiem sony xm5540F i sterowane aktywnie przez alpine cda9853 i chciał bym o pomoc w ustawieniu cięć tw żeby go nie upalić a uzyskać dobry dźwięk. Obecnie cięcia mam TW 6.3k/12 WF od góry 3.2k/12 a dół 63/12 i nie wiem czy w dobrą stronę idę w takich ustawieniach ?
    Może ktoś z was miał taki zestaw i podpowie co i jak ? Bo w sieci ciężko znaleść jakieś dane technicznie tego zestawu .
    Z góry dzięki :)

Na zwrotki nie chciało się wydać paru groszy i teraz trzeba kombinować?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Na zwrotki nie chciało się wydać paru groszy i teraz trzeba kombinować?
      W car audio dosc duze grono po prostu woli aktywke...

Skomentuj

Bo nie umie robić zwrotnic pasywnie i myślą, że kilka ustawień w radiu załatwi sprawę :) Jakoś to gra, ale nigdy nie wyciągną maxa z zestawu.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Bo nie umie robić zwrotnic pasywnie i myślą, że kilka ustawień w radiu załatwi sprawę Jakoś to gra, ale nigdy nie wyciągną maxa z zestawu.
          Przeczytaj kilka tematow o instalacjach i zweryfikuj to co napisales. Poza tym co to znaczy max zestawu ... Jednemu zagra tak drugiemu śmak

Skomentuj

Ja mam swoje zdanie na ten temat. W domu też aktywek próbowano i są tego zwolennicy, których mało i tych, którzy twierdzą inaczej:)
            Nie mniej nie o tym wątek.

Skomentuj

Zwrotkę zawsze mogę dokupić, na dzień dzisiejszy mam tak jak napisałem i po prostu chciałem sie poradzić czy w dobra stronę idę z takimi ustawieniami jak mam teraz. Podpowie ktoś ?
              Z góry dzieki

Skomentuj

Zamieszczone przez kolunio21 Zobacz posta
                Zwrotkę zawsze mogę dokupić,
                Tylko czy aby napewno?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zalezy tez jakie koszty są takiej zwrotki. Ale na początek chcial bym spróbować na tym co mam teraz. I dla tego was pytam jak ciąć żeby np. Nie upalic tweetera po mimo tego ze jest tani.

Skomentuj

Ja bym sie martwił o jej dostępność a nie o koszty
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Do tego jest jeszcze aktywna w radiu jak nie ma zwrotki.

Skomentuj

Ciężko po prostu posłuchać kilku ustawień i samemu ocenić? Z fusów nikt Ci nie wywróży, każde auto to inna sytuacja.

Skomentuj

Czaruję...
                        X