Witam,
Chcę sobie skleić suba do samochodu - pacjent to e39 touring - miejsce to schowek po fabrycznym subie.
Z racji faktu iż:
1) nie chce mi się kleić skomplikowanej obudowy żeby maksymalnie wykorzystać miejsce
2) chciałbym zawiesić ją jak fabryczną na zawiasie który tam jest
Wykminiłem że zrobię sobie obudowę AP na STX W.20.200.2x2.
Obudowa jest wtedy do ogarnięcia na prostych formatkach.
Do napędu by posłużył stary audison LR 180 XR -> czyli jakieś 180W w 2ohm
(to jest monoblock)
Obudowa miała by wtedy z jakieś 8-9 L + otwór stratny.
Wiem że z otworem i jego "dostrojeniem" będzie trochę walki pt. prób i błędów - ale zakładam że będzie mniejszy niż powierzchnia membrany i 1 duży lub 2 mniejsze.
Bardziej mnie interesuje jakość niż "wygar" - tym bardziej że w touringu z bagażnika będzie go raczej dobrze słychać.
Wyda taki pomysł?:) czy umrze i lepiej piłować i walczyć o te 15l netto OZ dla tego glośnika?
Chcę sobie skleić suba do samochodu - pacjent to e39 touring - miejsce to schowek po fabrycznym subie.
Z racji faktu iż:
1) nie chce mi się kleić skomplikowanej obudowy żeby maksymalnie wykorzystać miejsce
2) chciałbym zawiesić ją jak fabryczną na zawiasie który tam jest
Wykminiłem że zrobię sobie obudowę AP na STX W.20.200.2x2.
Obudowa jest wtedy do ogarnięcia na prostych formatkach.
Do napędu by posłużył stary audison LR 180 XR -> czyli jakieś 180W w 2ohm
(to jest monoblock)
Obudowa miała by wtedy z jakieś 8-9 L + otwór stratny.
Wiem że z otworem i jego "dostrojeniem" będzie trochę walki pt. prób i błędów - ale zakładam że będzie mniejszy niż powierzchnia membrany i 1 duży lub 2 mniejsze.
Bardziej mnie interesuje jakość niż "wygar" - tym bardziej że w touringu z bagażnika będzie go raczej dobrze słychać.
Wyda taki pomysł?:) czy umrze i lepiej piłować i walczyć o te 15l netto OZ dla tego glośnika?
Skomentuj