Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub do VW Transporter

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub do VW Transporter

Witam

Mam mały dylemat w doborze głośnika do w/w samochodu.

Zostały wymienione przednie głośniki radio i wygłuszone ściany i sufit.

Wsadziłem na próbe US Amps Xterminator 1600.2 + cerwin vega vmax 12.2 w obudowie zamkniętej rekomendowanej przez producenta około 20l spięte w 4 Ohm.

Odsłuch był robiony na muzyce rock i heavy metal (wszystkie pliki flac) i prawde mówiąc basu nie było za dużo pomimo ustawionego do końca głośność subwofera w radiu i tak samo gain.

U mnie podpięty ten sam głośnik ze wzmacniaczem pod Clarion CZ702 w Golfie 4 potrafi narobić zamieszania, basu jest aż za dużo dlatego gain jest troche cofnięty i ściągam z radia aby móc słuchać muzyki.

Ta różnica wynika z różnicy wielkości samochodów?

Jaki wzmacniacz i głośnik poradzilibyście do zabudowy w busie?

W t4 jest duży problem z basem.

Znam takiego co wrzucił hx2 i nie urywalo tyłka.

Skomentuj

Rockford Fosgate Punch HX2 12? Ten głośnik ma 500W i 88dB a Cerwin 88dB i 600W. Był odsłuch robiony w skrzyni BR ale denerwował kolege buczenie. Można też do zmniejszyć objętość obudowy BR aby ogniżyć strojenie ale podbicie pewnie pojawi się pare Hz wyżej.

Czy ktoś przebrnoł przez nagłośnienie busa i jest w stanie powiedzieć czym można uzupełnić niskie tony. Nie rozchodzi się o łomot tylko o bardziej kulturalne granie z kick basem.

Może poszukać 15 calowego głośnika w obudwie zamkniętej?

Skomentuj

Jak mało basu to daj 2x RFP

Skomentuj

tak z ciekawości co masz na przodzie
          zostałeś przy 13 ?
          a wysokie w słupkach czy podszybie
          co robiłeś z tymi śmiesznymi komorami w drzwiach ?
          pytam po firmowo jeżdżę t4

Skomentuj

Ja zostałem poproszony o pomoc w uzupełnienuiu niskich tonów.

Z przodu z tego co mi sie zdaje włożyli głośniki 165 a wysokotonowe w podszybie. Podpytam sie i napiesze :)

Skomentuj

Słyszał ktoś może ALPINE SWR-12D4 lub SWR-12D2? Mocy nie powinno zabraknąć, jeżeli wsadzi się w obudowę zamknięto to raczej buczeć i męczyć nie będzie.

Skomentuj

Czaruję...
              X