Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do Audi A3 8L - Jakie wybrać ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki do Audi A3 8L - Jakie wybrać ?

Witam. Planuję zmianę nagłośnienia z przodu w swoim A3 . auto kupiłem z Helixami B62C. Niestety jakoś dziwne mi się wydają, muszę wysokotonowe wyciszać na radiu, a średnich tonów jak na lekarstwo.
    Myślałem o tym, żeby kupić domowego STX W.15.160.4.FCX oraz T.5.200.8.PCX. Problemem zostaje zwrotnica do tego zestawu.
    Mój problem polega na tym iż na zwrotnicach to jestem raczej zielony ( może jakieś podstawy znam, ale na pewno nie zrobię sam i nie mam sprzętu)
    Czy ktoś by mi mógł wykonać zwrotnice do takiego zestawu ? na terenie małopolski mógłbym dostarczyć głośniki osobiście.

W przypadku gdy opcja numer 2 odpadnie to prosiłbym o polecenie jakichś zestawów w podobnej cenie (około 600 zł )

Przód będzie zasilany poprzez wzmacniacz, a w bagażniku jest subwoofer, drzwi są wygłuszone.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Dla osób reklamujących wyszukiwarkę Google - szukałem, ale jak znalazłem jakiś wątek to najczęstsze odpowiedzi padały "poszukaj na googlach"

w ogloszeniach kolega mamusa sprzedaje te woofery - czytales co tam napisal?
    jak to gra?

no i w tym audi jest masakra z montazem :???:

glosniki maja potencjal, ale zeby go wydobyc to trzeba podjechac do kogos z juz zamontowanym zestawem. nie bedzie to tanie, ale i tak za ta cene nie kupisz nic lepszego
    ale na gore to bym kupil 30mm wavecora

Skomentuj

dzięki za odpowiedź,
      helixy mają 16cm, więc najprawdopodobniej poprzedni właściciel zrobił już problem z montażem za mnie STX jest o 12mm głębszy. rozmontuję tapicerkę i się upewnię.

Byłbym wdzięczny jak by mi ktoś przybliżył cenę takich zwrotnic,
      Oczywiście nie ma z tym pośpiechu, chcę zrobić zestaw powoli i dobrze.

ewentualnie przez jakiś czas pomęczę się z kondensatorem do wysokotonowego i w tym czasie będę szukał pomocy ze zwrotnicą :)

oczywiście zaraz popatrzę na ogłoszenia :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel033 Zobacz posta
        helixy mają 16cm, więc najprawdopodobniej poprzedni właściciel zrobił już problem z montażem za mnie
        watpie - tam glosniki sa mocowane do tapicerki! :p

Zamieszczone przez pawel033 Zobacz posta
        Byłbym wdzięczny jak by mi ktoś przybliżył cenę takich zwrotnic,
        nie mam pojecia ile taka usluga moze kosztowac. nigdy nie zlecalem takiej uslugi

Skomentuj

Połączenie AWX i Wavecora 30mm sprawdzało się świetnie Ale kwestia pasywizacji to podejrzewam drugie tyle co przetworniki...

Skomentuj

STX masz na sprzedaż, a jak bym się zdecydował na wavecory to miałbyś do tego jakiś projekt zwrotnicy ?

Skomentuj

Nie, u mnie grało aktywnie. A Wavecory już przyklepane

Skomentuj

Czaruję...
              X