Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Port bass reflex pod głośnik excursion shx 15"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Port bass reflex pod głośnik excursion shx 15"

Witam
    wymiary skrzyni to wysokość 45cm szerokość 59cm głębokość 40cm wymiary zewnętrzne odliczając 18mm płytę wychodzi 85l, tylko nie wiem jaki rozmiar br w winISD wychodzą dziwne litraże około 200L , prosił bym o poradę.
    Mój typ głośnika to excursion 15" chyba że znacie leprze 15 " w tej cenie??
    Nie wiem od czego zacząć w obliczeniu tunelu.

Ale tu masz wszystko podane, jaka obudowa, jaki tunel:

http://www.essa.com.pl/oferta/index....d=283&pid=2275

Chyba nic więcej nie trzeba?

Skomentuj

No tak tylko że mam inną skrzynie o 15 L większą czy jak dam te same porty br to będzie większe zejście bo tego nie mogę sprawdzić w winisd

Skomentuj

Więcej zachodu ale ja bym wkleił do środka kolejne ścianki o grubości 18mm. Wtedy objętość spada Ci z 82 do 64 litrów - a to pomijalnie nieco więcej niż zalecane 60 litrów netto. Zyskujesz także mocniejszą skrzynię.

Skomentuj

Myślałem nad portem szczelinowym bo zostało trochę płyt ale tego to nie ogarniam już wcale, zresztą to chyba to samo tylko inny wygląd, aha a z 15 tek to dobry wybór ?? bo są też Powerbass M-154 i lanzary (mój wzmacniacz to signat ram 3 mark II około 700w w 2 ohm

Skomentuj

Muszą Ci odpowiedzieć specjaliści od Car Audio. Ja jestem filozofem teoretykiem z zacięciem do tworzenia instalacji z podkładów kolejowych :)

Skomentuj

heheh :)

Skomentuj

pomoże ktoś ??

Skomentuj

Zamieszczone przez arash89 Zobacz posta
                  wymiary skrzyni to wysokość 45cm szerokość 59cm głębokość 40cm wymiary zewnętrzne odliczając 18mm płytę wychodzi 85l, tylko nie wiem jaki rozmiar br w winISD wychodzą dziwne litraże około 200L , prosił bym o poradę.
                  a dlaczego nie wpisales w winisd swojej pojemnosci?

wysokość 45cm szerokość 59cm głębokość 40cm wymiary zewnętrzne odliczając 18mm płytę wychodzi 85l
                  przeciez to ledwo ponad 83 litry
                  daj strojenie 40-50hz i dostrajaj na sluch

zalecaja tak wysokie strojenia ze wzgledu na cisnienie
                  daj 4 tunele HD-12 z allegro. 2x 10cm, po 2szt sklejone razem w odbiciu lustrzanym (ok 20-22cm dlugoisci wtedy wyjdzie)
                  jak bedzie za bardzo dudnilo to dokup rury PCV 110mm i wydluzaj stopniowo do ok 30cm

jak nadal nie bedzie odpowioadalo to zatkaj b-r i zostaw zamknieta

z 15 tek to dobry wybór ?? bo są też Powerbass M-154 i lanzary
                  zostaw excursiona - najtansze glosniki ktore graja

Skomentuj

Kicker CompD152,GROUND ZERO GZRW 30XSPL-D2,HERTZ HX380D który najleprzy do basu ?? oraz excursion shx 15 " ostatnia decyzja :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X