Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz do Rockford fosgate P2D4-12

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz do Rockford fosgate P2D4-12

Witam czy może ktoś mi doradzić jaki wzmacniacz mam zakupić do głośników Rockford fosgate P2D4-12 mam trzy głośniki i szukam do nich piecyka, obecnie mam na stanie SoundStream picasso tylko nie pamiętam dokładnie modelu. Co byście polecili do 700zł to taki max co mogę wydać. I co najważniejsze muszę przy takim sprzęcie zaopatrzyć się w kondensator ?

Dane techniczne:

- Głośnik 2-cewkowy
    - Średnica: 12 cali (30cm)
    - Moc RMS: 400 W
    - Moc Max: 800 W
    - Impedancja: 2x4 Ohm
    - Magnes: 72,8 uncji (2,06 kg)
    - Średnica cewki: 2,25 cala (57,7 mm)
    - Fs: 27,2 Hz
    - Re: 6,40 Ohm
    - Le: 5,50 mH
    - Qms: 6,30
    - Qes: 0,59
    - Qts: 0,54
    - Vas: 81,5 L
    - Sd: 570 cm2
    - SPL (1W/1m): 86 dB
    - Xmax: 13,3 mm

Do góry
    Cytuj selektywnie
    Odpowiedz
    Zgłoś

A jak masz połączone te głośniki?

Skomentuj

jeśli wszystkie mają zostać podłączone to możliwe jest tylko w 6ohm lub 2,67ohm.
      potrzebujesz wzmacniacza stabilnego przy min 2Ohm do nich.
      A po co kondensator? Jak przekrój przewodów zasilających ma odpowiedni przekrój to raczej będzie zbędny.
      Last edited by malutkiz; 11.03.2016, 17:34.

Skomentuj

Może ten soundstream się sprawdzi.

Gdyby nie był taki tajemniczy.

Skomentuj

No p2 lubi być zasilony odpowiednim RMSem... 400W wg tego co podaje producent to dla niego początek skali w której czuje sie dobrze... szybkie rownanie i wiem, że potrzebujesz 1200W RMS ok proste. Jak malutkiz sprawnie zapodał wzmak musi być stabilny przy 2ohm. Do napędu takich klocków najlepszym słusznym wyborem będzie oczywiście monoblok najlepiej z filtrem subsonicznym. Do tąd było prosto. Teraz dochodzimy do ceny... O ile nie będziesz kaprysił z thd wzmaka, jego innymi parametrami czy funkcjami za 700zł powinieneś znaleść coś w miare odpowiadającego. Myślę tu o klockach Hifonics'a, Crunch, Esx... (ciężko na tą chwile o konkretne przykłady bo jestem za granicą i stronki nie chcą mi się ładować...) Jeśli zaś myślisz o kondziu to znów przychylam sie do opinii malutkiz. Jeśli kable będą odpowiednie do tego masz aku o dużej pojemności i dobry altek (a najlepiej jak masz ten aku w bagaju to już wogóle bajka) to kondensatorem głowy bym sobie nie zawracał, choć oczywiście zalety z jego posiadania są wymierne w wielu aspektach i jeśli będziesz miał możliwość to bierz! Przyjęło sie że na każdy 1kW mocy 1F wiec najlepszy byłby minimum 1,2F a najlepiej 2F. Owocnych poszukiwań!
          Last edited by Mercutio; 14.03.2016, 18:54.

Skomentuj

Czaruję...
          X