Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie radia bez stacyjki i niedziałający pilot od centralnego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłączenie radia bez stacyjki i niedziałający pilot od centralnego

Witam,
    Dzisiaj zająłem się moim radyjkiem bo było podłączone fabrycznie, mianowicie: można było je włączyć, gdy odpaliło się silnik, a wyłączało się po wyciągnięciu kluczyka.
    Więc dzisiaj połączyłem 12V podtrzymanie z 12V zasilanie ( kostka iso - podłączony kabelek z wejścia nr 7 do nr 4). Radyjko działało tak jak chciałem- włączało i wyłączało się niezależnie od tego czy silnik odpalony, czy jest kluczyk, czy kluczyk przekręcony.
    Jednak wystąpił taki błąd, że po takim podłączeniu przestał działać mi pilot od centralki ( mowa o zamykaniu pilotem i otwieraniu) , a reszta działa jak trzeba czyli szyby, zamykanie auta od wewnątrz itd itp.
    Panowie i Panie(jeżeli takowe tu są) powiedźcie mi o co tu chodzi?
    Jak podłączyc by radio działało bez stacyjki i pilot działał?
    Bo teraz jest tak, że albo działa mi pilot zamykający centralny zamek, albo radio bez stacyjki.
    Pomóżcie ! :)

Jak widzę takie pomysły podłączania radia to później się pojawiają kolejne posty typu akumulator padł po nocy o co tu chodzi? A tak to nie wiadomo co to za radio auto i instalacja i pewnie jeszcze by się coś znalazło

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

uroki fabrycznych instalacji

wyglada na to ze w tym obwodzie jest gdzies antena od pilota

podlacz ponownie wg fabryki i sprawdz czy ponownie dziala

Skomentuj

audiomedia amr312r, seat cordba 2004r. 19 TDI , więc słucham rady, bo widzę , żęby się wymądrzać to kolega pierwszy się zgłosił

Skomentuj

Zamieszczone przez wredota95 Zobacz posta
          audiomedia amr312r
          czyli to nie jest fabryczne radio
          a to ciekawe...
          po powrocie na oryginal pilot dziala?

Skomentuj

Ten sam motyw jest u mojej siostry w Seacie Toledo na oryginalnym radiu wszystko chodzi, jak włożyła inne to bez kluczyka i zapłonu nie włączy radia.....czyli tak musi być 😉

Wysłane z mojego D722P przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

http://www.studio24.prv.pl/

Skomentuj

Ja bym dał diodę prostowniczą pomiędzy 7 do 4 w kierunku przewodzenia do 4.
                Powinno pomóc.

Skomentuj

I jak? Rozwiązał się problem bo mam taki sam i właśnie nie wiem o co chodzi i co z tym zrobić.
                  http://www.kto-dzwoni.rehalab.com.pl/

Skomentuj

Mialem kiedyś to samo, macie po prostu alarm, i po podłączeniu na stałe radia, alarm widzi to jako uruchomiony zapłon nie reaguje na sygnały. Dajcie diode prostownicza i będzie ok, choc jak pisał Paweł - nie widzę sensu takiego podłączenia, ani to wygodne ani praktyczne.

Wysłane z mojego VX2 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
                    X