Witam! Niedawno nabyłem nowe autko, 407sw z seryjnym nagłośnieniem (nie JBL). Gra to przeciętnie. Jak wiadomo po kupnie auta są ważniejsze wydatki niż CA ale po starym samochodzie został mi wzmacniacz i subwoofer. Wzmacniacz mam 4-ro kanałowy i mam kilka pytań.
Czy mogę spiąć głośniki przód + tył w 8ohm i zasilić je tylko dwoma kanałmi? (L+P) Jak zniesie to wzmacniacz?
Pomysł może dziwny ale kolejne dwa kanały zmostkował bym dla 4ohm subwoofera.
Tak wiem, że robiac CA zgodnie ze sztuką z tyłu nie powinno się montować głośników ale to pomijam mi nie przeszkadza.
Nie wiem tylko jak zniesie to wzmacniacz. Bardzo bym prosił o odpowiedź kogoś kto ma o tym pojęcie a nie zwykłego szydercę.
To model wzmacniacza: PY-A4E76R. Jest stabilny do 2ohm więc wydaje mi się, że przy 8 również powinien być,
wydaje mi się że nawet powinien zostać mniej obciążony.
Czy mogę spiąć głośniki przód + tył w 8ohm i zasilić je tylko dwoma kanałmi? (L+P) Jak zniesie to wzmacniacz?
Pomysł może dziwny ale kolejne dwa kanały zmostkował bym dla 4ohm subwoofera.
Tak wiem, że robiac CA zgodnie ze sztuką z tyłu nie powinno się montować głośników ale to pomijam mi nie przeszkadza.
Nie wiem tylko jak zniesie to wzmacniacz. Bardzo bym prosił o odpowiedź kogoś kto ma o tym pojęcie a nie zwykłego szydercę.
To model wzmacniacza: PY-A4E76R. Jest stabilny do 2ohm więc wydaje mi się, że przy 8 również powinien być,
wydaje mi się że nawet powinien zostać mniej obciążony.
Skomentuj