Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio do seicento

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chciałbym podpiąć się pod temat, mam tylko pytanko, chce małym kosztem nieco podnieść jakoś audio w seju, mam zamiar zrobić zabudowy słupków pod tweetery, w miejsce seryjnych wsadzić jakieś lepsze średnio lub średnio-nisko tonowki i jakiś mały subek w bagażniku. Radio to JVC kd x200. Czy da to jakiś efekt? Teraz mam tylko seryjne głośniki

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez Michalec Zobacz posta
      Chciałbym podpiąć się pod temat, mam tylko pytanko, chce małym kosztem nieco podnieść jakoś audio w seju, mam zamiar zrobić zabudowy słupków pod tweetery, w miejsce seryjnych wsadzić jakieś lepsze średnio lub średnio-nisko tonowki i jakiś mały subek w bagażniku. Radio to JVC kd x200. Czy da to jakiś efekt? Teraz mam tylko seryjne głośniki

Każda zmiana da jakiś efekt, a czy ten efekt będzie lepszy czy gorszy zależy od włożonej pracy i pieniędzy.

Skomentuj

Rozumiem, a czy ktoś jest w stanie powiedzieć, czy bardziej opłaca się zrobić tak, jak napisałem wyżej czy może w miejsce seryjnych wstawić średnio wysoko tonowki dwudrozne i na tylną półkę wrzucić jakieś jaja zamiast suba w bagażniku?

Skomentuj

Tak się nie robi i się to nie opłaca.
          Masz uszy na łydkach, że chcesz budować scenę w nogach.

Skomentuj

Jak masz robić badziewie to nie pytaj o właściwe rozwiązania.

FAQ Nazara na początek.

Skomentuj

Czyli moge spokojnie brać subwoofer uDimension EL-S804? :)
              No właśnie a teraz gwóźdź programu, jakie radio do tego zestawiku?:)

Skomentuj

mozesz go brac
                wg mnie cena nie najlepsza jak na uzywke ale malo ich jest na rynku i nie czesto trafisz uzywke

Skomentuj

Najlepsza jest rura z kanalizacji, z przykreconym alpfardem . nie mocnych na to idzie jak burza .
                  Rura ma z cm grubosci .
                  Last edited by lonik; 17.02.2017, 08:16.

Skomentuj

Zamieszczone przez lonik Zobacz posta
                    Najlepsza jest rura z kanalizacji, z przykreconym alpfardem . nie mocnych na to idzie jak burza .
                    Rura ma z cm grubosci .
                    Masz jeszcze jakieś dobre porady?

Skomentuj

A co do radia, to bedzie dobre czy w tej cenie coś lepszego można wychaczyć?
                      http://allegro.pl/radio-alpine-ute-7...015905633.html (RADIO ALPINE UTE-72BT BLUETOOTH MIKROFON + GRATIS)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                        Masz jeszcze jakieś dobre porady?
                        Nie ma lepszego wafla do auta , do tego wzmacniacz 3000 wat ale sa tez takie co maja 10000 wat Trzepie siedzeniami że normalnie orgazmu mozna dostać .

Skomentuj

Nie ma lepszego wafla do auta , do tego wzmacniacz 3000 wat ale sa tez takie co maja 10000 wat Trzepie siedzeniami że normalnie orgazmu mozna dostać .
                          Dobrze, cieszę się że masz takie doznania. Nadal jednak nie rozumiem jaki ma to związek z tematem.

Skomentuj

dobry sub to podstawa

Skomentuj

dobry sub to podstawa
                              Nabijasz posty?
                              W końcu piszesz o dobrym subie czy o waflu?

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic713156.html
                                tu masz pokazane jak sie robi prawdziwego suba .
                                tu masz materiał na suba http://allegro.pl/rura-kanalizacyjna...719133928.html (RURA KANALIZACYJNA LITA PCV 200 RURY KANALIZACYJNE)
                                do tego przykecasz głosnik najlepiej alpharda i zaslepiesz tył ,

Czym wiekksza srednica rury tym lepszy czad

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic713156.html
                                  tu masz pokazane jak sie robi prawdziwego suba .
                                  tu masz materiał na suba http://allegro.pl/rura-kanalizacyjna...719133928.html (RURA KANALIZACYJNA LITA PCV 200 RURY KANALIZACYJNE)
                                  do tego przykecasz głosnik najlepiej alpharda i zaslepiesz tył ,

Czym wiekksza srednica rury tym lepszy czad
                                  Chyba pomyliłeś fora.
                                  Zostań może lepiej na tym forum z którego podałeś link.
                                  Tematem rozważań w tym wątku nie jest rura kanalizacyjna i "prawdziwy sub" z alpharda.
                                  Proszę skończ z tego typu wpisami.

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtas1235 Zobacz posta
                                    A co do radia, to bedzie dobre czy w tej cenie coś lepszego można wychaczyć?
                                    http://allegro.pl/radio-alpine-ute-7...015905633.html (RADIO ALPINE UTE-72BT BLUETOOTH MIKROFON + GRATIS)
                                    3-pasmowy korektor to trochę tak ubogo, ja mam 10 pasmowy i jest idealnie bo mam jakieś chamskie podbicia które mogę eq zredukować. To tak z mojego doświadczenia

- - - - - aktualizacja - - - - -

Wzmak Axtona bardzo fajny, mam u siebie i u brata, dałem coś ok 170-190 zł ale dają rade jak za tę cene
                                    Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Nie znasz sie na car audio , w takim razie nic nie poradze .

Skomentuj

Nie znasz sie na car audio , w takim razie nic nie poradze .
                                        Nie będę się z Tobą wdawał w dyskusję, bo znasz się lepiej.

Skomentuj

Cholera fachura sie objawil.

Zacznij od poprawnego obsadzenia glosnikow z przodu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X